Een bijzonder stukje Nederland moet je zelf ontdekken

Er zijn mensen die er elk jaar weer drie weken op de camping staan, sommigen lezen er alleen over in het nieuws, als een bijzondere vogelsoort is neergestreken. We hebben het over de Waddeneilanden. Dit bijzondere stukje Nederland wordt door steeds meer mensen ontdekt, en dat is niet voor niets. De New York Times plaatste de Wadden in hun prestigieuze lijst ‘52 Places to Go in 2019’ en Lonely Planet heeft Friesland verkozen tot nummer drie van ‘Best in Europe’ van 2018. De eer is mede te danken aan de Friese Wadden. Twee keer per dag verandert het Wad compleet. Op het ene moment kijk je tot aan de horizon over de wadplaten, het andere moment heeft de zee het land overgenomen. Een samenspel tussen land en water waardoor een uniek ecosysteem is ontstaan. Dit bijzondere natuurgebied, dat zich uitstrekt tot aan Denemarken, is daarom uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

WestCord Hotels is gevestigd op de drie mooiste Waddeneilanden: Vlieland, Terschelling en Ameland. Fijne hotels, van alle gemakken voorzien, op de prachtigste locaties. Heb je al zin om dit stukje buitenland in Nederland zelf te beleven? Plak er een nachtje aan vast en ontdek de mooiste plekjes.

Vlieland

Geen verkeer of drukke boulevard, maar de geur van de zee en het geruis van de golven. Het Waddeneiland Vlieland heeft één dorpje, voor de rest bestaat het eiland uit puur natuur. Het eiland eindigt in de zandvlakte de Vliehors.

WestCord Strandhotel Seeduyn

Nergens in Nederland vind je een hotel dat zo vrij en zo dicht aan zee staat! Strandhotel Seeduyn ligt op de eerste duinenrij met uitzicht over het uitgestrekte strand en de Noordzee. Het hotel heeft een brasserie, bowlingbanen, tennisbanen, een manege en een wellnesscentrum met 1000 m² aan faciliteiten om volledig te ontspannen.

WestCord Hotel de Wadden

WestCord Hotel de Wadden is een kleinschalig hotel gelegen middenin de pittoreske Dorpsstraat; ooit was hier de Zeevaartschool gevestigd. Een deel van de kamers heeft uitzicht op de Waddenzee. Hotel de Wadden heeft drie restaurants, waaronder ’t Praethuys, bekend van de serie Dokter Deen.

Terschellling

Het eiland is bij velen bekend door het jaarlijkse festival Oerol, één van de grootste theaterfestivals van Europa. De rest van het jaar is het er lekker gemoedelijk. Het UNESCO Werelderfgoed is op dit eiland goed terug te vinden. Duinvalleien, bossen, kwelders, de breedste stranden van Nederland en natuurreservaat Boschplaat: één van de best bewaarde natuurgebieden in West-Europa.

WestCord Hotel Schylge

Aan de enige natuurlijke baai van Nederland ligt WestCord Hotel Schylge. Vanuit het hotel heb je een prachtig uitzicht over de Waddenzee en de haven. Alle kamers hebben een eigen balkon of terras en in Restaurant op West kun je genieten van eilandspecialiteiten.

WestCord ApartHotel Boschrijck

WestCord ApartHotel Boschrijck bevindt zich in het bos vlakbij het dorpje West-Terschelling en biedt appartementen tot zes personen, compleet met keuken en aparte slaapkamers. Het hotel heeft een kinderparadijs, wellness, subtropisch binnenzwembad en gezellig restaurant.

Ameland

Op dit Waddeneiland voelt het alsof je heel ver van de vaste wal bent, maar Ameland bereik je in slechts 45 minuten. Het eiland bestaat uit een lint van vier gezellige dorpjes vol geschiedenis en cultuur. Daarnaast heeft het eiland 27 kilometer zandstrand en maar liefst 100 kilometer aan fietspaden.

WestCord Hotel Noordsee

WestCord Hotel Noordsee is gelegen tussen het Noordzeestrand en het grootste dorp van het eiland, Nes. Je loopt zo naar het strand en naast het hotel ligt een natuurcentrum met aquarium. In het restaurant worden culinaire hoogstandjes geserveerd en ’s avonds kun je loungen bij de gezellige open haard. Verder heeft het hotel een verwarmd binnenzwembad, sauna en tuin met terras.

Westcord Hotels

WestCord Hotels is een hotelgroep met haar roots op de Wadden. In 1968 begon het allemaal op Vlieland, waarna de oversteek naar Terschelling en Ameland werd gemaakt. Op dit moment heeft WestCord Hotels vijftien hotels, waaronder het ss Rotterdam, Hotel New York en het nieuw geopende Hotel Jakarta Amsterdam.

W: westcordhotels.nl