Luxe boutique hide-away in Tsjechië

Hotel Lotrinsky ligt in het kleine wijnstadje Velké Pavlovice in het zuidoostelijke deel van Tsjechië, niet ver van de Oostenrijks-Slowaakse grens. Gebouwd in 1780 als een graanschuur, werd het barokke gebouw in 1993 bijna volledig verwoest door een brand. EA-architecten uit Brno is erin geslaagd uit de ruïne een nieuw, buitengewoon viersterren hotel te laten verrijzen waarin luxe en comfort en eeuwenoude barokke wijnkelders met daarin de beste wijnen uit de regio én een restaurant waarin traditionele gerechten op verrassende wijze worden gebracht, voor een gegarandeerd heerlijk verblijf zorgen.

Meest luxueuze verblijf in Zuid-Moravië

Het hoge draagvermogen van de vier verdiepingen tellende schuur, met de daarin opgeslagen goederen, werd indertijd op verschillende manieren gewaarborgd: een kruisgewelf ondersteunt de begane grond, de tweede verdieping wordt ondersteund door stenen pilaren en de derde door massieve houten steunen. Bij de verbouwing naar het huidige Hotel Lotrinsky werden veel functionele onderdelen van het gebouw uitgebreid gerestaureerd. Stenen pilaren, houten balken en smeedijzeren poorten weerspiegelen de charme van het historische gebouw.

De 42 bijzondere kamers worden gekenmerkt door hoogwaardige houten vloeren, alsook deuren en inbouwmeubels van robuust, massief hout. Door de combinatie van iconische meubels en een opvallend lichtconcept wordt een harmonieus contrast gecreëerd, dat zich ook voortzet in de moderne badkamers. Speciaal geselecteerde Duravit-producten sluiten perfect aan bij de in lichte of donkere tinten betegelde badkamers. De wasplaats heeft praktische consoles met vlakke, geïntegreerde inbouwwastafels uit de Vero-serie. ME by Starck-wc’s en accessoires uit de serie Karree maken de hoogwaardige inrichting compleet.

Overnachten vanaf € 102 p.n.

0 replies on “Luxe boutique hide-away in Tsjechië”