Le Marin Hotels opent in Rotterdam

Comfort met een gouden randje, impeccable service en een no-nonsense attitude vormen de essentie van het Rotterdamse Le Marin Hotels. Het luxe Le Marin Boutique Hotel en zijn eigenzinnige broertje, Le Petit Marin, openen beide in het voorjaar van 2021.

Recht door zee


Beide hotels zijn, op een steenworp afstand van elkaar, gevestigd in Middelland; een van de weinige vooroorlogse wijken in Rotterdam die nog in stand is gebleven. In de authentieke panden zijn twee warme, sfeervolle thuishavens gerealiseerd waar een flinke portie luxe en een eigenzinnig karakter hand in hand gaan. Terwijl de hoofdrol is weggelegd voor een eclectische mix gasten. Doordat Le Marin en Le Petit Marin beide te vinden zijn in het authentieke stadsdeel Delftshaven in Rotterdam-West kun je voor de duur van je verblijf de Maasstad ervaren als een local. Beide hotels bevinden zich bovendien op nog geen kwartier lopen van Rotterdam Centraal en ben je binnen een mum van een tijd in de bruisende Witte de Withstraat.

Boutique gevoel


Le Marin Boutique Hotel biedt een high end-service van A tot Z een een verblijf begint standaard met een glas bubbels in de elegante bar. Het stadshotel is de ideale uitvalsbasis voor een stedentrip, maar ook het perfecte onderkomen voor de creatieveling die graag inspiratie op doet bij de Rotterdamse musea en voor dat hardwerkende stel dat de batterij even wil opladen. De dag begint met een uitgebreid ontbijt en een stadsplattegrond die al klaar ligt. In de namiddag, of misschien al eerder, is het genieten met een lekker glas van het een of ander en een luxe borrelplank – wellicht wel in het zonnetje op het terras.

Le Marin Boutique hotel

Bij Le Petit Marin ervaar je hetzelfde boutique gevoel en dezelfde service, maar in een andere vorm. Net iets meer laidback. Dus is het ontbijt van een iets kleiner formaat voor on-the-go, of op bed. Alle hapjes en drankjes op de kaart zijn te bestellen via roomservice. Voor wie komt met het gezin: de familiekamers van Le Petit Marin zijn van alle gemakken voorzien. Omdat alles iets minder “Grand” is dan bij Le Marin Boutique Hotel is ook de prijs wat kleiner.

Le Petit Marin

Design


Beide hotels doen qua design niet voor elkaar onder. Interieurontwerpster Claire Ansems nam het interieur voor haar rekening en werkte vooral veel met tegenstellingen. Zo weet ze woest en elegant succesvol te combineren, worden zachte materialen feilloos afgewisseld met de wat hardere en blijken ruw en tactiel prima samen te gaan. Claire Ansems raakte geïnspireerd door tatoeages – iets met stoere zeemannen en rauw Rotterdam – en ontwierp verschillende patronen en een lichtprogramma met dit gegeven in het achterhoofd. Ook is er hier en daar een subtiele verwijzing te vinden naar het maritieme karakter van de havenstad. Voor het design gebruikte ze voornamelijk donkere kleuren die de hotels een onderscheidend karakter geven en gasten het gevoel geven te baden in luxe en echt even weg van huis te zijn. Er zijn vijf verschillende type kamers ingericht door Ansems; van junior suite tot family room.

Kamerprijzen Le Petit Marin vanaf € 99 & Le Marin vanaf € 129

0 replies on “Le Marin Hotels opent in Rotterdam”