Hurtigruten Expeditie Cruise Nieuwe grenzen verkennen

De Hurtigruten-expeditiereizen varen in het spoor van de historische Noorse ontdekkingsreizigers, zoals Roald Amundsen, Fridtjof Nansen en Otto Sverdrup, en zullen de reiziger betoverende landschappen laten zien zoals zij die zagen: ongerept, afgelegen en ontzagwekkend. Een expeditie met Hurtigruten is informeel, avontuurlijk en vol van bijzondere ervaringen. Het spotten van wildlife en één zijn met de natuur zijn belangrijke aspecten tijdens deze reizen. De hoogste tijd voor Norske om de nieuwste Hurtigruten-bestemming verder te belichten!


Galápagoseilanden In de voetsporen van Darwin

Vanaf 2022 breidt Hurtigruten het bestaande expeditiereisaanbod uit met een nieuwe bestemming: de Galápagoseilanden! Een unieke archipel gelegen in de Stille Oceaan ten westen van Ecuador. De afgelegen Galápagos is een uniek voorbeeld van ongerepte natuur en een indrukwekkend dierenrijk. Het was hier dat natuurwetenschapper Charles Darwin in 1835 voet aan wal zette. Zijn onderzoek op deze bijzondere plek bracht hem ertoe zijn baanbrekende boek te schrijven over de evolutietheorie

Kleinschalig, authentiek en exclusief

De pandemie heeft geleid tot een toenemende vraag naar reizen die zich kenmerken door kleinschaligheid, authenticiteit en exclusiviteit. Weg van het massatoerisme, één zijn met de natuur. Om helemaal tegemoet te komen aan deze behoefte aan kleinschalige en avontuurlijke reizen, gaat Hurtigruten op deze nieuwe bestemming samenwerken met lokale partner Metropolitan Touring. Deze samenwerking is de perfecte match tussen twee bedrijven met een trotse geschiedenis, een sterk erfgoed en dezelfde passie voor het welzijn van onze planeet en oceanen. Er zijn twee soorten landprogramma’s die gecombineerd worden met een zesdaagse cruise naar de Galápagoseilanden. De 11-daagse reis is inclusief een voorprogramma vanuit Quito, Ecuador, met bezoek aan het Cotopaxi Nationaal Park en Limpiopungo Lagoon. De 13-daagse reis combineert de cruise met een voorprogramma met bezoek aan Machu Picchu en het Inca-rijk.


Het wetenschapscentrum aan boord van de Santa Cruz II

Welkom aan boord MS Santa Cruz II

De zesdaagse cruise wordt uitgevoerd door het nieuwste Hurtigruten-schip, MS Santa Cruz II. Het intieme schip beschikt over 50 comfortabele en modern ingerichte hutten, die plaats bieden aan maximaal 90 gasten. Tijdens het verkennen van de Galápagoseilanden heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten en ontmoetingen aan wal. Na een dag in de voetsporen van Darwin is het ontspannen ‘thuiskomen’ aan boord van MS Santa Cruz II. Het schip, gebouwd in 2002, zal in 2022 volledig gerenoveerd zijn. Een gastronomisch restaurant, Panorama Bar & Lounge, fitnessruimte en twee jacuzzi’s zijn slechts een greep uit de voorzieningen aan boord! De reizen met dit schip worden CO2-neutraal uitgevoerd: zo maakt u dus een verantwoorde reiskeuze. Tijdens de expeditiecruises zijn er diverse materialen en uitrustingen ter beschikking, zoals kajaks, SUP-boards, snorkeluitrustingen en een eigen boot met glazen bodem om de onderwaterwereld van dichtbij te kunnen beleven. Het gebruik van al deze materialen is gratis en alle activiteiten worden onder toezicht van een erkend natuurgids uitgevoerd.

Het spotten van wildlife is een belangrijk aspect tijdens een Hurtigruten reis

Wat is de beste reistijd?

Hurtigruten voert de nieuwe expeditiecruises het gehele jaar uit en een voor de hand liggende vraag bij menig reiziger is dan ook ‘Wat is de beste reistijd?’ De Galápagoseilanden zijn het hele jaar door een geschikte vakantiebestemming. Het klimaat zorgt ervoor dat het weer op de Galápagos van maand tot maand constant is. Er zijn echter wel subtiele verschillen in seizoenen. Het ‘warme’ seizoen duurt van december tot mei en is de beste tijd van het jaar om te snorkelen. Het ‘koele’ seizoen duurt van juni tot november. Dit is het beste seizoen om dolfijnen, walvissen en andere grote zeedieren te zien. Een bezoek tijdens de overgang tussen de warme en koele seizoenen in mei en november kan resulteren in het beste van twee werelden. Met het handige maandoverzicht kiest u gemakkelijk uw gewenste reisperiode!


Het is goed toeven op het dek van de Santa Cruz II

Wat is er te zien en te beleven

Januari: perfect om te snorkelen en vogels te kijken. Groene zeeschildpadden komen op het strand om hun eieren te leggen.
Februari: perfect om te kajakken en snorkelen. Flamingo’s en zeeleguanen beginnen te nestelen.
Maart: de perfecte tijd om te snorkelen en tropische vissen en pinguïns te zien. Albatrossen arriveren op de eilanden.
April: een van de populairste reistijden van het jaar. Perfect om te snorkelen. Eieren van groene zeeschildpadden beginnen uit te komen. De eieren van landleguanen komen uit.
Mei: dynamisch weer en zeer actieve dieren. Blauwvoetgenten beginnen hun paringsrituelen, zeeschildpadden komen uit, stormvogels nestelen en Galápagos-pinguïns zijn erg actief aan de oppervlakte.
Juni: koeler seizoen. Reuzenschildpadden beginnen te migreren om te nestelen, zuidelijke trekvogels stoppen op hun migratie naar het noorden. Bultruggen migreren voor de kust van de archipel.
Juli: de zeevogelgemeenschap broedt actief; lavahagedissen beginnen paringsrituelen; walvissen en dolfijnen kunnen gemakkelijk worden waargenomen. Dit is ook een van de beste tijden om de vier levensfasen van de blauwvoetgenten te zien: eieren, kuikens, juvenielen en jongvolwassenen.
Augustus: koeler weer, perfect om te wandelen. Trekkende kustvogels arriveren, reuzenschildpadden keren terug naar de hooglanden van Santa Cruz en het belangrijkste geboorteseizoen voor de zeeleeuwen begint.
September: koudste temperatuur van het jaar. Zeeleeuwen, pinguïns en zeevogels zijn het meest actief.
Oktober: lavareigers nestelen, pelsrobben beginnen te paren, blauwvoetgenten brengen kuikens groot, reuzenschildpadden leggen nog steeds eieren en er zijn overal zeeleeuwenpups.
November: het warme weer komt eraan, er zijn overal in de archipel kwallen te zien. Stormvogels beginnen hun tweede nestperiode en zeeleeuwenpups kijken speels naar snorkelaars.
December: reuzenschildpadeieren komen uit, groene zeeschildpadden paren, zee- en landleguanen beginnen hun paarseizoen, albatrossen vliegen uit.

Norske Noorwegen Reizen is reeds 30 jaar exclusief vertegenwoordiger van Hurtigruten. Naast de traditionele postbootroute langs de Noorse kust is er een ruim aanbod volledig verzorgde expeditie cruises naar Antarctica, Spitsbergen, Groenland, IJsland, Canada & Alaska, Zuid-Amerika en langs de Europese kust. In 2022 worden de bestemmingen Galápagoseilanden en Kaapverdië toegevoegd aan het expeditiereisaanbod.
 
Norske Noorwegen Reizen
Herenweg 64
2101 ML  Heemstede
T. 023-5289856 
E-mail: info@norske.nl 
norske.nl/hurtigruten-galapagos-eilanden

0 replies on “Hurtigruten Expeditie Cruise Nieuwe grenzen verkennen”