Mooier dan ooit: Hotel De L’Europe Amsterdam

Na een volledige restyling van het interieur van de lobby, privé-eventkamers, restaurants en bar, opende De L’Europe Amsterdam het afgelopen weekend zijn deuren voor gasten. Sinds 1 juni zijn ook alle restaurants van het hotel – Bord’Eau, Brasserie Marie, Freddy’s Bar en de in ‘t Huys gelegen trattoria Graziella – weer geopend.

De Amsterdamse ontwerpstudio Nicemakers is verantwoordelijk voor het interieurontwerp van de gehele begane grond. Alle ruimtes ondergingen een transformatie, waarbij het uitgesproken karakter en de warme, uitnodigende sfeer van het hotel behouden bleven. Nicemakers koos voor rijke materialen, warme kleuren en combineert unieke objecten met antieke en eigen ontworpen meubels. Het ontwerp brengt internationale, historische grandeur samen met tijdloze stijl en verfijnde elegantie binnen de wereld van ‘original Amsterdam luxury’.

Iconische grandeur & eigentijds klassiek
Nicemakers wilden het kenmerkende luxe gevoel van De L’Europe vangen in een eigentijds klassiek interieur en tegelijkertijd de bestaande iconische grandeur in ere houden. Ze creëerden een plek waar gasten en bezoekers zich welkom voelen en de rijke geschiedenis voelbaar aanwezig is. Een belangrijk uitgangspunt was het nog meer open stellen van het karakteristieke gebouw voor nieuwe gasten en bezoekers door nieuwe ruimtes en partners te betrekken bij het hotel. Zo opende onlangs de nieuwe vleugel, ‘t Huys, zijn deuren in samenwerking met MENDO, The Wunderkammer en Skins Spa. De L’Europe maakt hiermee een nieuwe verbinding met de stad Amsterdam en creëert een dynamische beleving voor zowel hotelgasten als Amsterdammers.

De ronde vormen, zachte lijnen en gelaagdheid in het nieuwe interieur geven het hotel een vriendelijke en uitnodigende uitstraling. Van mooie doorkijkjes die uitnodigen om van de ene naar de andere ruimte te lopen, tot de authentieke 17e-eeuwse kunst gecombineerd met eigentijdse meubels en natuurlijke rijke materialen. Wie het hotel betreedt zal niet snel uitgekeken raken. Nicemakers heeft elke ruimte een eigen karakter weten te geven door zich grondig te verdiepen in de verschillende bestemmingen van de ruimtes. Veel materialen en elementen die al aanwezig waren zijn in ere hersteld of hergebruikt. Deze combineerde zij met speciaal voor De L’Europe ontworpen unieke meubels, stoffen van gerenommeerde internationale stoffenhuizen en antieke vondsten die opnieuw gestoffeerd en gerestaureerd werden. De verschillende interieurs samen vormen een warm geheel waar gasten en bezoekers zich thuis voelen.

Over Nicemakers
Nicemakers is een Amsterdams interieur ontwerpstudio met projecten in het binnen- en buitenland onder leiding van Joyce Urbanus en Dax Roll. De projecten variëren van (boetiek) hotels tot high-end residenties. Nicemakers heeft naam gemaakt met het creëren van sfeervolle interieurs waarbij luxe materialen, warme kleuren en comfortabele stoffen worden gecombineerd met maatwerk meubilair, eigen ontwerpen en unieke vintage designstukken.

Over De L’Europe Amsterdam
De geschiedenis van het hotel De L’Europe Amsterdam gaat terug tot 1896. Ooit gebouwd op de restanten van de oude stadswal heeft het hotel zich ontwikkeld van exclusief hotel in het centrum van de stad, tot een beschermer van Amsterdamse cultuur en stijl. De L’Europe Amsterdam huisvest 111 kamers en suites. In het souterrain is een luxe spa en een wellness. Ook biedt het hotel haar gasten diverse restaurants en bars waaronder het met een Michelinster bekroonde restaurant Bord’Eau heeft chef Bas van Kranen de leiding over de keuken, brasserie Marie en Freddy’s bar, de legendarische bar waar wijlen Freddy Heineken graag kwam om te ontspannen. De conciërges van De L’Europe, de Clefs D’Or, wijzen gasten graag op het fijnste en meest lokale dat Amsterdam te bieden heeft.

Voor reserveringen: www.deleurope.com
De L’Europe Amsterdam
Nieuwe Doelenstraat 2-14
1012 CP Amsterdam

0 replies on “Mooier dan ooit: Hotel De L’Europe Amsterdam”