Lapland in de zomer: rustieke bossen, idyllische meren en volop wildlife

Een plek waar je je verliest in stilte, ruimte en schoonheid. Dat is Lapland. Veel reizigers vertrekken in de winter naar dit Arctisch stukje Europa. Wil je deze ruige wildernis voor je alleen én in een ander tintje? Ga in de zomer.

De zomer in Lapland kent veel bijzonderheden. Van mei t/m juli is het 24 uur licht terwijl eind augustus het noorderlicht aan de hemel verschijnt. De Finnen en Zweden bloeien helemaal op in dit seizoen, net als de wilde dieren in dit gebied. Er is een aantal manieren waarop je als reiziger hier van kunt profiteren. Reis met ons mee naar het Pure Noorden!

Ga varen

Leuk aan de 24-uur durende dagen is dat je de hele dag de tijd hebt om van het zonnetje te genieten. Midden op één van de 188.000 Finse of 96.000 Zweedse meren sluit je ongestoord je ogen en laat je je opwarmen door de heerlijke zon. Je staat versteld van de stilte om je heen. De druppel die vanaf je peddel in het heldere water valt doet je opschrikken – of is het een waterval die je in de verte hoort?

Spot wilde dieren

In Fins en Zweeds Lapland wonen meer wilde dieren dan mensen. Rendieren staan met stip op nummer één. Er zijn nog veel meer dieren in Lapland. In het Finse Kuusamo verschuil je je in een houten huisje met grote ramen waar je beren het moeras op ziet lopen. In Vuokatti  duik je de bossen in om op zoek te gaan naar sporen van veelvraten en wolven. In de wildernis van het Zweedse jutis sta je oog-in-oog met elanden. Kun je het nog aan?

Eet vers en organisch

Na een intensieve dag in de buitenlucht verdien je een goede maaltijd. Laat het nou net géén straf zijn om in Zweeds of Fins Lapland aan tafel te schuiven. Hier geniet je van smaakvolle bospaddenstoelensoep, goddelijke rivierzalm of sappig rendiervlees. En alles komt regelrecht uit de natuur. Pas op, want je dagelijkse maaltijd thuis zal nooit meer hetzelfde smaken: de gastronomie van Noord-Scandinavië doet je versteld staan.

Spot het noorderlicht

Aan het einde van de zomer, vanaf halverwege augustus, beginnen de avonden te lengen. De nachten worden weer donker en lang. Vanaf half negen stralen de sterren uitbundig aan de hemel. Als je geluk hebt, en als er genoeg zonnedeeltjes, geen wolken en weinig lichtvervuiling in de lucht hangt, kun je het noorderlicht boven je spotten! Streep maar af van die bucketlist.

Als je optimaal wilt profiteren van al het moois wat Lapland in de zomer te bieden heeft, ga je met Noord-Europa reisspecialist Voigt Travel op pad. Voigt Travel is al jaren dé pionier binnen dit Arctische gebied. ’s Zomers vliegen zij rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland. Als reiziger geniet je tijdens een individuele fly & drive of eigen autorondreis van onontdekte parels en unieke belevenissen.

Meer informatie: voigt-travel.nl