Heerlijk genieten in Portugal

Met je eigen huurauto reis je tijdens deze ontdekkingsreis langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Portugal. Je overnacht onderweg in stijl en luxe in de mooiste pousadas van het land. In elke pousada is een overheerlijk diner bij de prijs inbegrepen. Ultiem genieten!

DAG 1 Het begin van een heerlijke reis

Deze tiendaagse reis begint in Guimarães. Vanuit Nederland vlieg je met een directe vlucht naar de tweede stad van Portugal, Porto. Op het vliegveld van Porto neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar het historische Guimarães voor de eerste overnachting. Niet ver van het centrum ligt Pousada Mosteiro de Guimarães op een heuvel met een schitterend uitzicht over de stad. Deze pousada is het resultaat van de restauratie van een Augustijnenklooster uit de 12e eeuw. Met het omringende park, de binnentuin met granieten fonteinen, de met azulejos versierde wanden, de prachtige gangen en niet te vergeten de talrijke balkons en terrassen, van waar je van een prachtig gezicht op Guimarães geniet, is het volgens velen één van de beste pousadas in Portugal. De eerste dag wordt afgesloten met een heerlijk diner in het voortreffelijke restaurant van deze pousada.

DAG 2 – Guimarães

Vandaag heb je de hele dag de tijd om de oude hoofdstad Guimarães te verkennen. Na een wandeling door het prachtige historische centrum besluit je op een van de vele terrasjes even pauze te nemen. Je kijkt je ogen uit; wat een bijzondere sfeer en wat is er veel te zien!

DAG 3 – Op weg richting het binnenland

Je verlaat het groene noorden en gaat op weg naar het binnenland. Onderweg is er zoveel moois te zien. Maak een stop bij de oude universiteitsstad Coimbra, bezoek de kloosters van Batalha of neem een kijkje bij het bedevaartsoord Fátima. Vandaag overnacht je in Pousada Flor de Rosa bij Crato in de noordelijke Alentejo. Deze pousada is gevestigd in een gebouw wat in vroegere eeuwen dienstdeed als achtereenvolgens paleis, klooster en kasteel. De stille getuigen hiervan tref je door de hele pousada aan en de sfeer van vroeger tijden is ongewijzigd. Uiteraard wel aangevuld met hedendaags comfort en luxe. Ook hier staat vanavond een heerlijk diner voor je klaar.

DAG 4 – Op naar de hoofdstad van Portugal

Op je gemak ga je door de met olijf- en kurkbomen omzoomde glooiende velden van de Alentejo op weg naar Lissabon, een prachtige tocht. Aan het einde van de dag kom je aan in Lissabon voor drie overnachtingen in de schitterend gelegen Pousada de Lisboa. Op wellicht de mooiste plek van Lissabon, aan het Praça do Comercio, ligt deze pousada met uitzicht over de rivier de Taag. Het gebouw is prachtig gerestaureerd en veranderd in een luxehotel met behoud van veel traditionele details.

DAG 5 EN 6 – Lissabon

Deze dagen kun je je helemaal onderdompelen in het dagelijks leven van het heerlijke Lissabon. Er is zo veel te zien en te doen. Natuurlijk bezoek je op een van de avonden een fadorestaurant of -bar. Te voet of met één van de oude trammetjes zie je het meest van deze kleurrijke metropool.

DAG 7 – Lissabon-Beja

Vanuit Lissabon rijd je via Evora, de hoofdstad van de Alentejo, richting Beja. Maak onderweg een stop bij Evora, deze stad is zeker de moeite waard voor een bezoek. Vandaag overnacht je in Pousada Convento São Francisco in Beja. Ondanks de ligging in het centrum van Beja beleef je hier rust en ruimte. En dan slaap je ook nog eens in een tot comfortabele kamer verbouwde kloostercel. En een bijkomend voordeel, deze pousada heeft een zwembad, gelegen in een mooie tuin tussen de palmbomen. Uiteraard staat ook hier ’s avonds een heerlijk diner voor je klaar.

DAG 8 EN 9 – Beja-Estoi

Na het ontbijt ga je op weg naar de heerlijke stranden van de Algarve. Maar je kunt natuurlijk ook genieten aan het zwembad van het schitterende Palácio de Estói, jouw monumentale onderkomen voor de komende nachten. Het voormalige Rococo-paleis van de graaf van Estói uit de 19e eeuw vormt het decor van deze uiterst luxe pousada. De prachtig versierde plafonds behoren tot de mooiste van het land. Een luxe oase, niet ver van de stranden van de Algarve.

DAG 10 – Vertrek
Helaas zit deze heerlijke reis erop en vlieg je vandaag vanaf Faro terug naar Nederland.

Exclusieve aanbieding voor bezoekers van villadarte.nl

Speciaal voor bezoekers van villadarte.nl en lezers van Villa d’Arte heeft Isropa Reizen een speciale aanbieding. Met de kortingscode VILLA2019 krijg je namelijk maar liefst 10% korting op deze reis.

Deze reis is inclusief negen hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt, huurauto en vijf diners volgens programma.

Ga naar isropa.nl/geschiedenis-gourmet of bel 088-1900300 om deze reis te boeken.

0 replies on “Heerlijk genieten in Portugal”