BBQ-kampioenschap op 2.000 meter hoogte

Na de donkere maanden is een flinke dosis zon de perfecte manier om de winter af te schudden. In Stubai bijvoorbeeld. Geniet van een heerlijk zonnetje op je gezicht terwijl je de frisse alpenlucht inademt en van de piste naar beneden roetsjt.  Met de grote variatie aan pistes is er voor zowel ervaren als minder ervaren wintersporters meer dan genoeg te doen; van ontspannen tochtjes tot off-piste tracks en freestyle opties in Snowpark Stubai Zoo. De primeur van dit seizoen is het BBQ-kampioenschap bij de Schlick 2000. 

Zonnend skiën

Gegarandeerd sneeuw van oktober tot juni is een zegen. Tijdens het skiën in het voorjaar kunnen lagen warme kleding worden vervangen door lagen zonnebrandcrème. In de vallei van de Stubai gletsjer is eindelijk het moment aangebroken waarop twee seizoenen samenvloeien. Terwijl wandelaars en fietsers de eerste sneeuwvrije paden langs de vallei verkennen, genieten wintersporters nog steeds van een overvloed aan sneeuw op de berg. Ook de activiteiten buiten de pistes zijn het overwegen waard deze lente, zeker wanneer het langer licht is. Geniet van de vele wandelroutes en sleebanen, bind sneeuwschoenen onder en ga picknicken of haal de durfal in jezelf naar boven door te paragliden vanaf de Sonnenberg Elfer, de grootste bewandelbare zonnewijzer van de Alpen.

Barbecueën op de piste in de Schlick 2000

De primeur van dit seizoen is het BBQ-kampioenschap bij de Schlick 2000. In het Schlick 2000 skiresort nemen zes internationale topteams het tegen elkaar op door de beste maaltijden te bereiden op de grill. Van 13 tot 15 maart zullen de geuren van de barbecues menig skiër doen watertanden. Bij het Schlick 2000 Valley Station ticket office is de ‘BBQ Consumption and Evaluation Pass’ te verkrijgen, waarmee je van station naar station kunt skiën en de zes overheerlijke barbecuegerechten kunt proeven en beoordelen. Met behulp van een vakjury wordt er winnaar gekozen, gebaseerd op de kwaliteit, het vakmanschap en de presentatie. Het team dat de prijs mee naar huis neemt mag zich officieel de ‘Stubai Winter BBQ Champions 2020’ noemen.

Het kampioenschap volgt officiële, internationale regels, waardoor het voor de zes teams een ware uitdaging is. Niet alleen verruilen ze hun normale werkplek voor een besneeuwde piste, ze moeten er ook rekening mee houden dat er op een hoogte van 2.000 meter minder zuurstof in de lucht zit, wat invloed heeft op het kookproces. Op elk van de drie wedstrijddagen zullen de teams een ander hoofdingrediënt hebben: vis, lamsvlees of rund. Alle teams krijgen dezelfde lokale ingrediënten uit de Stubai Vallei en de omringende gebieden. Het is aan de teams om te bepalen wat en hoe ze dit gebruiken. Sta versteld van de culinaire bekwaamheid van de deelnemende topteams.

De zes teams strijden op de volgende locaties voor de eerste plek:

  • Panorama restaurant Kreuzjoch (2136m)
  • Schlickeralm (1.616m)
  • Zirmachalm (1935m)
  • Fronebenalm (1306m)
  • Bergrestaurant Bruggeralm (1350)
  • Sennjochhütte (2240m)

SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck

Om het uiterste uit de vakantie te halen is er de SKI plus CITY pass Stubai Innsbruck, die dit seizoen voor het eerst in gebruik is genomen. Deze pas geeft niet alleen toegang tot 13 ski resorts maar fungeert ook als citypass voor maar liefst 22 bezienswaardigheden en drie zwembaden in en rondom de Stubai Vallei en Innsbruck. Daarbovenop genieten pashouders van de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck van gratis vervoer met de ski-busverbindingen én de Hop-on-Hop-off sightseeing-bus. Met een totaal van maar liefst 40 aanbiedingen biedt de pas gegarandeerd plezier voor jong en oud!

De pas is geldig tot 10 mei 2020 en beschikbaar vanaf twee dagen.

Over Stubai

Het Stubaital begint even ten zuiden van Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Omgeven door 80 gletsjers en 109 drieduizenders, met bekende dorpen Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg, vormt het een veelzijdige en sportieve alpenbestemming. Het hele jaar door valt er in Stubai van alles te beleven, van wintersport met 62 afdalingen tot een zomer in de natuur. De omgeving leent zich uitstekend voor wandelen, klimmen, mountainbiken, zwemmen en yoga. Wie ook in de zomer de sneeuw in wil, gaat naar de Stubaier gletsjer, het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Vanaf oktober tot juni is sneeuw gegarandeerd. De 3S Eisgratbahn is een ultramoderne lift die je razendsnel naar de top van de berg brengt. Klik hier voor meer informatie, aanbiedingen en evenementen.