Kids Experience door Azië

17-daagse privé-rondreis Maleisië, Singapore en Indonesië

Als de kinderen het naar hun zin hebben op vakantie, dan de ouders ook! Dat was dan ook het uitgangspunt voor deze vakantie. De natuur, cultuur en het heerlijke eten van Azië hebben ons altijd aangetrokken. Met een speciale familiereis werd dit alles ineens bereikbaar voor het hele gezin. Om zo veel mogelijk te zien, maar wel met beperkte reisafstanden, kozen we voor een combinatie tussen Maleisië, Singapore en het Indonesische strandparadijsje Bintan.


Onze reis start in Kuala Lumpur, een wereldstad met brede boulevards, veel groen en een rijke historie. Maar natuurlijk ook met de beroemde Petronas Twin Towers en andere moderne architectuur. Samen met onze chauffeur bezoeken we het Koninklijk Paleis, waar we ons even in Engeland wanen door de in Engelse stijl geklede wachters die stijf in het gelid staan.

Wereldstad voor kinderen

Na wat pogingen om ze aan het lachen te krijgen, duiken we de Aziatische sferen van Kuala Lumpur in. In de smalle straatjes van Chinatown en Little India snuiven we de bedwelmende geuren van kruiden en wierook op en bezoeken we een prachtig gedecoreerde tempel, waar we zelf ook een kleine toekomstvoorspelling krijgen. Daarna naar de imposante Petronas Towers die ons tegemoet glimmen. Een lift brengt ons naar de 170 meter hoge skybridge, vanwaar je een werkelijk fenomenaal uitzicht over de stad hebt. Naast de torens ligt de KLCC shopping mall, waar we in de foodcourt een kom verse noodles bestellen. Even doorslurpen, want om drie uur is het voedertijd voor de enorme vissen, haaien, roggen en andere kleurrijke vissen die in het enorme aquarium in de mall wonen.

Aapjes kijken en thee plukken

Dan begint de echte rondreis. Op ongeveer een uur rijden van Kuala Lumpur liggen de Batu Caves. De lange trap omhoog eindigt in een enorme grot met daarin een prachtige hindoetempel. De klim naar boven is een attractie op zich. Overal lopen brutale aapjes, op zoek naar iets lekkers. Na deze klim rijden we naar het Sungai Klah hotspring park voor een verkwikkend bad. Er zijn diverse baden van koel tot heet en sommige hebben zelfs glijbanen! Aan het eind van de middag rijden we over kronkelende weggetjes omhoog de Cameron Highlands in. De golvende diepgroene theevelden zijn een lust voor het oog, dus als we onderweg de theeplukkers aan het werk zien, stoppen we voor een mooie foto. In de lokale theefabriek zien we vervolgens hoe de geplukte thee gedroogd en verwerkt wordt, voordat het uiteindelijk in ons theezakje zit.

Stranden en streetfood

Penang is bekend vanwege het door Unesco erkende erfgoed van hoofdstad Georgetown. Onder locals is het echter vooral bekend om het beste streetfood van Maleisië. ’s Avonds nemen we een taxi naar Gurney Drive, waar het vol staat met eetstalletjes. Je loopt simpelweg langs de kraampjes, zoekt allerlei lekkernijen uit, neemt plaats aan een tafeltje op straat en smullen maar! Na alle cultuur en natuur van de afgelopen dagen is het tijd voor een ontspannen stranddagje. Ook dat vind je op Penang. Ons hotel ligt aan het langgerekte strand van Batu Ferringhi, maar we kiezen toch voor Monkey Beach, een prachtig strandje in het nationale park van Penang. Door de wat meer afgelegen ligging – het strand is alleen per boot of over een pad door de jungle te bereiken – is het er heerlijk rustig en genieten we volop.

Singapore

Een korte vlucht brengt ons naar Singapore, het kleinste landje van Zuidoost-Azië, maar tegelijkertijd wel het schoonste, modernste en meest ontwikkelde stukje. Singapore staat bekend om goedkoop shoppen, de imposante skyline en het fantastische eten en is bovendien op het gebied van kinderentertainment koploper met een zee aan mogelijkheden. Zo zijn er meerdere pret- en waterparken, de mooiste dierentuinen en is er zelfs een Legoland. En hoe beter deze stad voor het eerst te verkennen dan vanuit de lucht? Aan boord van de Singapore flyer, een 165 meter hoog reuzenrad, bekijken we de beroemde skyline, met onder andere het Marina Bay Sands Hotel met haar drie zuilen en ufo-achtige constructie bovenop. Daarna lopen we naar het naastgelegen Gardens by the Bay. Er zijn drie enorme tuinen om doorheen te wandelen, maar het deel met de “superbomen” maakt toch echt de meeste indruk. Deze 25-50 meter hoge torens van beton en staaldraad zijn volledig overwoekerd met planten van over de hele wereld en worden ’s avonds prachtig verlicht.

Na lang wikken en wegen kiezen we ervoor om naar Universal Studios op Sentosa Island te gaan. De dag start al leuk, want vanaf Singapore steek je per kabelbaan over naar het eiland, waarna er een dag vol achtbaanritjes, shows en ander entertainment op ons wacht. Sentosa is echt een kinderparadijs! Eenmaal bijgekomen van een enerverende dag, besluiten we de avond in het bruisende Chinatown door te brengen. We struinen over de gezellige marktjes waar de kinderen hun onderhandelingskwaliteiten uitproberen om wat leuke souvenirs te kopen. Daarna stappen we in een trishaw, een lokale fietstaxi, die ons langs de vele kleurrijke oude huisjes van deze wijk rijdt.

Tropisch strandparadijsje

Een korte ferrytocht brengt ons naar het eilandje Bintan. Dit ongerepte eiland is officieel Indonesisch grondgebied en daarmee het derde land dat we deze reis aandoen. We checken in bij een prachtig resort aan een even prachtig strand. Tijd voor zon, zee, strand en een fenomenaal uitzicht op de Zuid-Chinese Zee. Een perfecte afsluiting van een geweldige reis voor jong en oud!

W: 333travel.nl