Bhutan – het verborgen koninkrijk

Bhutan ligt volledig ingekapseld in de Himalaya, waardoor de unieke cultuur zeer goed bewaard is gebleven. Dit is de reden waarom Bhutan het ‘verborgen koninkrijk’ wordt genoemd; het land wordt jaarlijks door een zeer beperkt aantal toeristen bezocht. Het land is ongeveer zo groot als Nederland en wordt door de adembenemende schoonheid van de natuur en de vriendelijke bevolking door velen beschouwd als ‘Shangri-La’, het paradijs op aarde.

Top of the World Reizen heeft een bijzondere reis samengesteld van 8 dagen/7 nachten in Bhutan en Nepal (10 reisdagen). U bezoekt o.a. de Paro Vallei, Thimpu (de vredigste hoofdstad ter wereld), het beroemde ‘Nest van de Tijger’ en de schitterende Punakha Dzong. De reis is uitermate geschikt voor mensen die veel willen zien en ervaren. U heeft de keuze om een aantal lichte of juist pittige wan delingen te maken om de unieke biodiversiteit zelf te ervaren. Uiteraard kan de reis naar wens worden aangepast.

U vertrekt vanaf een luchthaven naar keuze allereerst naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. U verblijft in het prachtige, authentieke heritage hotel Shanker. In Nepal bezoekt u de belangrijkste heiligdommen en bent u getuige van mysterieuze, eeuwenoude rituelen. Na goed geacclimatiseerd te zijn in Nepal vliegt u naar Bhutan; een schitterende vlucht van 1,5 uur over de Mount Everest naar Paro.

In Bhutan leert u het boeddhisme kennen uit de tijd van Padmasambhava, nadat hij volgens de legende in de 8e eeuw vanuit India kwam aangevlogen op de rug van een tijger en zo het boeddhisme naar Bhutan bracht. Guru Padmasambhava, ook wel liefkozend ‘Guru Rinpoche’ genoemd, vervult in Bhutan naast de grondlegger Shabdrung een centrale rol in de tempels en heiligdommen die u zult bezoeken. Binnen de Nyingmatraditie wordt Padmasambhava beschouwd als de tweede Boeddha.

Top of the World Reizen levert maatwerk en zorgt ervoor dat alle onderdelen van uw reis perfect op elkaar aansluiten, geheel naar uw wensen. Voor meer informatie over mogelijkheden, ga naar topoftheworld.nl/villadarte Bhutan, Tibet, Darjeeling & Sikkim (India), Mustang en Nepal.

‘Stilte is een stukje hemel dat afdaalt naar de aarde.’ Ernest Psichari

Meer informatie:
Top of the World Reizen
Avenue Concordia 24 a
NL-3062 LJ Rotterdam
T:  06 43 75 12 11
W: topoftheworld.nl
facebook.com/topoftheworld.nl