Alle grenzen van Portugal open!

Portugal heeft vandaag de landsgrenzen geopend en is weer een stap verder om buitenlandse toeristen te verwelkomen. De situatie in het land ontwikkelt zich zeer positief. De regels zijn in de meeste regio’s versoepeld. In bijna het hele land is de staat van calamiteit vervangen door staat van waakzaamheid.

Er is geen sprake van een lockdown of quarantaine in Lissabon en alle toeristische wijken zijn toegankelijk. Onlangs is besloten regels te verscherpen in een aantal niet-toeristische wijken aan de rand van Lissabon, zoals de sluiting van commerciële vestigingen om 20.00 uur en het verbod op bijeenkomsten met meer dan 10 personen. De toepassing van deze regels is onderdeel van de procedures die Portugal sinds het begin van de crisis heeft opgesteld en de controle op de voortgang van de pandemie mogelijk maakt. Deze aanpak heeft tot internationale lof geleid.

Alle andere toeristische regio’s in Portugal (Alentejo, Algarve, Azoren, Centro de Portugal, Madeira en Porto & Noord) worden steeds meer gezocht door nationale en buitenlandse toeristen.

In heel Portugal zijn hotels, restaurants, musea en culturele attracties, stranden, supermarkten, gezondheidsdiensten, luchthavens en benzinestation open. Er is geen beperking op het verkeer van bewoners of toeristen en het openbaar vervoer is volledig operationeel. De implementatie van het Clean & Safe-keurmerk  is hierin doorslaggevend geweest. Al meer dan 17.000 bedrijven en activiteiten in de toeristische sector hebben vrijwillig het keurmerk aangevraagd. Portugal is de eerste Europese bestemming die door het WTTC (World Travel & Tourism Council) is onderscheiden met het “TravelSafe”-keurmerk. Ook het feit dat Portugal is gekozen om de laatste fase van de Champions League te organiseren is een enorme blijk van internationaal vertrouwen.

Portugal heeft onlangs de innovatieve app “Info Praia” (Google Play of App Store) gelanceerd die de bezettingsgraad van stranden realtime laat zien. Bezoekers kunnen hier alle informatie en regels vinden voordat ze een van de stranden bezoeken. In totaal zijn 360 stranden bekroond met de Europese Blauwe Vlag en zijn 208 beschouwd als toegankelijk.

Portugal, de World’s Leading Destination, blijft authentiek, divers, aantrekkelijk en veilig en heeft als doel te garanderen dat bezoekers veilig en met vertrouwen door het land kunnen reizen. Alle nuttige informatie over de bestemming is te vinden op VisitPortugal.com. Dit platform wordt voortdurend bijgewerkt met tips en suggesties over reizen en toerisme in Portugal.

0 replies on “Alle grenzen van Portugal open!”