3x Hollandse kust + win een overnachting in Watertoren Duin & Bosch

Wanneer de kou plaatsmaakt voor de zon, de dagen langer worden en de natuur in bloei staat, is het weer tijd om eropuit te trekken en naar buiten te gaan. In Noord-Holland boven Amsterdam is het voorjaar een prachtig seizoen en een echte beleving. Geniet van een wandeling over het strand of door de duinen, fiets langs de bloembollenvelden of bezoek een van de vele musea. Zin in een lang weekend weg of een fijne vakantie? Bezoek dan Noord-Holland Noord!

1. Waddenkust

Fort Kijkduin

Vanaf de Afsluitdijk bij Den Oever strekt de waddenkust van Noord-Holland zich uit via Stroe, Hippolytushoef en het Amstelmeer tot aan Den Helder. Hier, achter de dijken, vind je een authentiek stukje Holland, met een weids polderlandschap vol historische plaatsjes, landbouw en veel natuur. De Waddenkust biedt veel mogelijkheden om te wandelen, fietsen, kanoën en tot rust te komen. Aan de Waddenzee, aangewezen als UNESCO Werelderfgoed, vind je in de havenplaatsen Den Helder en Den Oever bovendien vele gezellige restaurants met volop dagverse vis.

Fietstocht Wieringen

Ontdek het eiland Wieringen tijdens een heerlijke fietstocht langs alle gezellige dorpen, zoals Den Oever, Hippolytushoef en Westerland. Vergeet niet bij de Wieringenmeerpolder af te stappen om twee mooie bosgebieden te bezoeken: Robbenoordbos en Dijkgatbos. In deze gevarieerde bossen kom je heerlijk tot rust. Er is volop ruimte voor een lekkere wandeling en vanaf het uitkijkpunt kun je reeën en vogels spotten. 

Museum Jan Lont

Op het voormalige Zuiderzee-eiland Wieringen staat, vlakbij de Waddenzee, de boerderij van laatste bewoner en eigenaar Jan Lont, nu het Wieringer Eilandmuseum. Bij de nieuwe starbarn van Museum Jan Lont kun je ’s nachts genieten van het heelal met haar indrukwekkende sterrenbeelden. Overdag kun je op de vloer van deze belevingsplek het sterrenbeeld en planetarium zien. Kortom, geniet hier van de echte donkerte!

Overnacht bij Fort Kijkduin Huisduinen

Beleef in Fort Kijkduin een bijzondere nacht. Verblijf in het fortwachtershuisje; wanneer het museum sluit en de poorten dichtgaan, heb jij het uitzicht helemaal voor jezelf! Na deze overnachting kun je ook een bezoek brengen aan het aquarium en het museum van Fort Kijkduin; dit bezoek zit bij de overnachting inbegrepen. Een unieke ervaring die je niet wilt missen.  

2. IJsselmeerkust

Aan de IJsselmeerkust bevinden zich enkele historische steden zoals Medemblik, Enkhuizen en Hoorn, die hun populariteit te danken hebben aan de havens en de rijkdom die de VOC bracht. De steden lenen zich uitstekend voor een mooie wandeling waarbij je de verhalen achter de gebouwen en straten leert kennen. Pauzeer bij een van de vele gezellige horecagelegenheden die deze steden te bieden hebben. Ontdek de Nederlandse historie aan de IJsselmeerkust!

Ontdek Hoorn

Als je Hoorn binnenkomt, valt één ding meteen op: de stad is prachtig, sfeervol en veelzijdig. De geschiedenis van deze machtige VOC-stad kom je op elke straathoek nog tegen. De pakhuizen, havens en voorname huizen; werkelijk álles in deze stad ademt de welvaart van de 17e en 18e eeuw.

Boetiekhotel Ysbrantsz

Overnachten Boetiekhotel Ysbrantsz + fietsarrangement

Ontdek het boerenlandschap in en rondom Hoorn en fiets langs de dijk of prachtige bloembollenvelden met een route vanuit het hotel. Naast een normale of elektrische fiets is het ook mogelijk om een e-chopper, Segway of een e-Kickbike te lenen. Geniet van een viergangendiner, heerlijk ontbijt en nog veel meer met dit speciale fietsarrangement.

Boetiekhotel Ysbrantsz is een plek om thuis te komen. Een plek voor een heerlijk kopje koffie, een gezellig diner of een overnachting in een van de historische kamers. Alle hotelkamers zijn uniek en hebben hun eigen karakteristieke details en inrichting. 

Restaurant de Hoofdtoren bevindt zich in een monumentaal pand aan het Markermeer

Restaurant de Hoofdtoren

Voor liefhebbers van bijzondere locaties is restaurant De Hoofdtoren in Hoorn er een om in te lijsten. Het restaurant bevindt zich in een monumentaal pand uit 1532 en is gelegen aan de oude haven van het Markermeer. Op het prachtige terras kan je genieten van het zonnetje, het uitzicht op de fraaie horizon van de voormalige Zuiderzee en tal van culinaire verrassingen.

Terug naar de Gouden Eeuw in het Westfries Museum in Hoorn

Bezoek het Westfries Museum

Het Westfries Museum in Hoorn neemt je écht even mee terug in de tijd van de Gouden Eeuw. De vaste collectie belicht vele facetten van deze enerverende periode, waaronder de geschiedenis van de VOC. Hier wordt het heden gespiegeld met het verleden. Het museum is gevestigd in het sfeervolle en monumentale Statencollege uit 1632 midden in het centrum. 

Egmond aan Zee

3. Noordzeekust

De Noordzeekust lopend vanaf Den Helder tot Wijk aan Zee leent zich perfect voor een uitstapje of vakantie aan zee. Hier kom je tot rust, geniet je van de zon, waai je uit in de zilte zeelucht, maak je een fietstocht door de duinen of ga je lekker wat eten bij een strandpaviljoen. Kustplaatsen zoals Egmond aan Zee, Petten en Bergen aan Zee zijn aanraders voor de liefhebbers van het strand.

Ontdek Castricum

Castricum ligt aan en in het prachtige Noord-Hollands Duinreservaat en tegen de kust. Het dorp staat bekend om zijn relaxte en dynamische familiestrand waar het hele jaar iets te beleven is. Ook in het dorpshart is genoeg te beleven: van het centrum met haar leuke winkeltjes tot een uitgebreid diner bij een van de vele restaurants en eetcafés rond het dorpsplein. 

De Oude Keuken

In Castricum, midden in het groen, vind je De Oude Keuken, een sfeervol restaurant/grand café in een rijksmonument: de voormalige keuken van Duin en Bosch. Bij De Oude Keuken kan je terecht voor (h)eerlijke koffie of thee met diverse soorten taart, biologische lunchgerechten of een wisselend driegangenmenu. De chef-kok en zijn leerlingen zorgen voor verrassende smaakcombinaties uit alle windstreken. Voor alle producten geldt dat deze bij voorkeur ambachtelijk en biologisch gemaakt zijn en afkomstig van sociaal ondernemers

Wandelen Noordhollands Duinreservaat

Het Noordhollands Duinreservaat is een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden. Perfect voor een heerlijk wandeling, fietstocht of duinrit te paard. Wanneer je het Noordhollands Duinreservaat wilt bezoeken heb je een duinkaart nodig, maar parkeren is gratis! Bezoek ook het bezoekerscentrum De Hoep en stippel een tocht uit langs de bijzondere plekjes in de duinen, zoals de vogelkijkhut en de waterbel.

Tulpen boven Amsterdam

Tulpen boven Amsterdam

Wat bij een bezoek aan Noord-Holland Noord écht niet mag ontbreken is het bewonderen van de bloemenzee. Het begint in maart met het krokusseizoen. Daarna komen de narcissen en hyacinten op en tenslotte laten de tulpen hun kleuren zien, vanaf midden april tot begin mei. Hoe hoger je komt in Holland, hoe imposanter.

In boutique hotel Watertoren Duin & Bosch overnacht je in de luxe suite op 33 meter hoogte

Win een overnachting op hoog niveau!

In Castricum vlak bij de duinen en de zee Watertoren Duin & Bosch: een boutique hotel op 33 meter hoogte met één luxe suite. Je hebt de watertoren dus helemaal voor je alleen. Als dat niet romantisch is! Een nacht inclusief heerlijk ontbijt in dit luxe hotel winnen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van Holland boven Amsterdam! Onder de nieuwe inschrijvingen verloten we één overnachting. De datum is in overleg en op basis van beschikbaarheid. De actie loopt tot 28 februari.

Ga voor meer informatie over de activiteiten, accommodaties en horecagelegenheden naar voorjaarbovenamsterdam.nl

0 replies on “3x Hollandse kust + win een overnachting in Watertoren Duin & Bosch”