2021 & beyond: bijzondere plekken in Japan

Hoewel reizen nog niet echt op de agenda staat, houdt dat niet in dat we niet vast na mogen denken over al het moois dat we in de toekomst nog willen zien en ontdekken. Met het uitrollen van de vaccins in Nederland, wordt het wel eens tijd dat we onszelf weer toestaan om te dromen over tropische stranden, hoge bergtoppen en onbekende steden. Deze bijzondere plekken in Japan voldoen aan alle eisen!

Onontdekt Tohoku

Precies tien jaar na getroffen te zijn door de grote aardbeving en Tsunami in Japan, is er door de schoonheid van de Tohoku regio nog weinig van de ramp terug te zien. In 2019 opende in het gebied de Michinoku Coastal Trail, een 1000 km lange route langs de Tohoku kust die mens en natuur opnieuw met elkaar moet verbinden. Om het herstel van het afgelopen decennium te vieren, is er een nieuwe Engelstalige brochure vol kaarten en voorgestelde routes nu beschikbaar. Wandelaars kunnen kiezen uit verschillende kortere opties door het pittoreske landschap.

In het voorjaar van 2021 opent hier ook het Kimono Retreat Hotel-NIPPONIA Shirataka Former House of Okuyama. De volledig gerenoveerde Okuyama-vestiging van het hotel heeft een bijzondere historische link heeft met de zogenoemde ‘daimyo’ (feodale heer), Uesugi Yozan, die het zuidelijke gedeelte van Yamagata regeerde in de 18e eeuw. Ervaar de traditionele charme, verken de bijzondere architectuur en geniet van de heerlijke cuisine tijdens een verblijf.

Gevarieerd Shizuoka

Oneindig populair dankzij haar gunstige ligging in de buurt van Mt Fuji, is Shizuoka veel meer dan alleen de iconische bergen. Groene theeplantages, wasabi boerderijen, hemelse hot springs, witte zandstranden en authentieke kastelen maken de Japanse Amalfi Kust tot een ware parel. Geniet hier van een onvergetelijk uitzicht over Fuji vanuit een penthouse hot spring sauna in het recent geopende Fujisan Mishima Tokyu Hotel. Of gebruik deze bestemming als uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde bamboebossen en de bijgelegen tempels van Shuzenji

Treeful Treehouse Resort

Subtropisch Okinawa

Bestaand uit 160 subtropische eilanden is Okinawa, op slechts drie uur vliegen vanaf Tokyo, de perfecte bestemming met warme temperaturen het gehele jaar door. Overweeg een verblijf in het duurzame Treeful Treehouse Resort, omgeven door niets dan adembenemende natuur. Deze unieke accommodatie draait volledig op zonne-energie en voor bezoekers is het een onvergetelijk tropische wonderland ervaring; van helderblauw zeezicht overdag tot een uitgestrekte sterrenhemel zodra de zon ondergaat.  

Deze drie plekken zijn slechts een greep uit alles dat Japan te bieden heeft. En naast de fantastische locaties verspreid over het hele land, is ook het reizen in Japan zelf al een ervaring op zich. Of je nu rondreist per auto, fiets, hogesnelheidstrein of zelfs te voet; het land van de rijzende zon bezorgt je gegarandeerd een onvergetelijk trip!

0 replies on “2021 & beyond: bijzondere plekken in Japan”