Glamping in de natuur dé trend deze zomer

In een periode waarin natuur, buitenleven en ruimte meer dan ooit worden gewaardeerd, is glamping in de natuur een veelgevraagde vorm van vakantie vieren. Dat merkt de Franse organisatie Huttopia, met 42 campings en villages in Frankrijk een specialist in natuurcampings. Op het Nederlandse kantoor is de vraag de afgelopen weken snel toegenomen. Alle Franse locaties van Huttopia zijn inmiddels geopend, evenals de nieuwe eerste Nederlandse vestiging, Camping Huttopia de Roos in Overijssel.

De filosofie van Huttopia is terug te voeren naar een aantal pijlers, zoals buiten leven, natuur, rust en ruimte; de essentie van kamperen. Dit wordt gecombineerd met het comfort van nu, zo hebben alle Huttopia tenten en chalets comfortabele bedden en vaak een eigen badkamer. De campings zijn kleinschalig en ruim opgezet, geen hutje-mutje maar ruimte en privacy. Vrijwel overal is een zwembad met een kinderbadje, maar zonder toeters en bellen.

Quality-time met familie en vrienden
De filosofie van Huttopia vind je ook terug in de activiteiten en faciliteiten. Vakantie is een moment van quality-time met familie en vrienden, vindt Huttopia. Natuurlijk is er een animatieteam en een veelzijdig activiteitenprogramma. Veel activiteiten kun je met elkaar doen, zoals GEO-speurtochten, escape-games, huttenbouwen en ontdekkingstochten met de boswachter. Daarnaast is er vaak natuurlijk water in de buurt met alle opties voor kayakken, roeien, suppen of lekker zwemmen. Op de meeste Huttopia locaties is ook eigen fietsverhuur met tweewielers in alle soorten en maten.