Pop-up restaurant Le Deux opent in Amsterdam met kerstmenu van Tobias Camman
In aanloop naar de feestdagen opent Le Deux tijdelijk zijn deuren in Amsterdam. Van 16 tot en met 19 december serveert het pop-up restaurant een 3-gangen chef’s menu, samengesteld door influencer, kookboeken-auteur en contentmaker Tobias Camman. Op de besloten openingsavond van 15 december staat Tobias zelf in de keuken, samen met sterrenchef Niven Kunz, bekend van Triptyque in Wateringen.
Tobias Camman
Le Deux is gevestigd in De Molen van West, een karaktervolle locatie die deze feestelijke editie een unieke aantrekkingskracht geeft. Het menu is volledig ontwikkeld door Tobias en draait om toegankelijke kerstgerechten met een persoonlijke twist – bedoeld om gasten te inspireren voor hun eigen feestdagen. De avonden na de opening worden het menu en de signatuur van Tobias uitgevoerd door een ervaren keukenteam.
Tobias Camman, bekend van zijn YouTube-serie Tobi’s Eetclub, de FOMO Show en meerdere succesvolle kookboeken, staat al jaren bekend om zijn toegankelijke en creatieve benadering van koken. Met Le Deux brengt hij zijn visie nu van het scherm naar het bord, in een tijdelijke setting die uitnodigt tot proeven, ontdekken en feestelijke inspiratie opdoen.
Le Deux is geopend van 15 tot en met 19 december in De Molen van West, Amsterdam. Reserveren is mogelijk via Instagram: @ledeux.restaurant. Adres: Gillis van Ledenberchstraat 78, 1052 VK Amsterdam. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag, 18:30-22:00
lees ook
Tea Time bij 30 Montaigne met chef Yannick Alléno
30 Montaigne introduceert twee unieke tea time-ervaringen op het historische adres waar de Ateliers van de Maison sinds 1947 zijn gevestigd. Deze verfijnde gastronomische rituelen zijn gecreëerd door multi-sterrenchef Yannick Alléno en brengen culinaire creativiteit en couture-inspiratie samen in een zorgvuldig gechoreografeerde beleving. De tea times vinden plaats op twee iconische locaties binnen het herenhuis: Le Jardin en restaurant Monsieur Dior.
Crisp lanceert het Kom-niet-met-lege-handen-deze-Kerst-pakket
Crisp lanceert een feestelijk kerstcadeaupakket dat de standaard geschenken dit jaar moeiteloos overstijgt. Het pakket, samengesteld voor fijnproevers en liefhebbers van ambachtelijke producten, bevat culinaire cadeaus die volledig gericht zijn op smaak, kwaliteit en herkomst. Van biodiversiteitsbevorderende kruidenthee en Catalaanse olijfolie tot chocoladetruffels, Spaanse amandelen en truffel-pecorino wafeltjes: dit is een bundel die zonder moeite onder de kerstboom kan.
Coffeecompany start 1-voor-1-actie voor De Regenboog Groep
Coffeecompany heeft deze december opnieuw de jaarlijkse 1-voor-1-actie gelanceerd. Voor elk verkocht zakje koffiebonen doneert de Amsterdamse koffieketen een kop koffie aan bezoekers van de tien inloophuizen van De Regenboog Groep. De actie, die sinds 2008 bestaat, zorgt ieder jaar voor honderden kilo’s koffie voor Amsterdammers die een veilige plek en extra warmte goed kunnen gebruiken. Zeker in de feestdagen krijgt deze actie extra betekenis, omdat een kleine aankoop direct bijdraagt aan een warm moment voor een ander.