Vier Gran Fira in Valencia

Gedurende de hele maand juli bruist Valencia dankzij de Gran Fira de Valencia, de Valenciaanse zomerfeesten. De Gran Fira behoort tot de belangrijkste festiviteiten van de stad, na de befaamde Fallas in maart. Er zullen in juli meer dan 250 activiteiten doorgaan op 86 plaatsen in de stad, met muziek, dans, theater, magie, tentoonstellingen, markten en natuurlijk het traditionele vuurwerk.

Met de Gran Fira wil de stad bezoekers tijdens de zomer aantrekken én de inwoners motiveren om ‘s zomers in de stad te blijven. De oorsprong van het feest, dat vroeger bekend stond onder de naam Feria de Julio, gaat terug tot 1871. Elk jaar worden de feesten groter en groter. Tijdens de feesten zijn er gratis evenementen voor alle doelgroepen, van de Concerts de Vivers en het Jazz Festival en kermisattracties tot gastronomische proeverijen. Overal in de stad bruist het van de activiteiten, zoals in de Jardines del Palau, het Parque del Oeste, de Plaza Redonda en de Mercado de la Tapineria. Het mythische Bloemengevecht is elk jaar de traditionele afsluiter van de feesten.

PROGRAMMERING

Vuurwerk is belangrijk bij de traditionele feesten van Valencia. Elke zaterdag van juli vinden vanaf middernacht vuurwerkspektakels plaats op verschillende plaatsen in de stad. Voor meer informatie, klik hier. Op de avond van 9 juli is er een groots vuurwerk-muziek-kasteel spektakel in de Stad van de Kunsten en de Wetenschappen. Op 7 juli wordt in de wijken aan zee het feest Moros y Cristianos gevierd, met ontscheping aan de Paseo Marítimo en de traditionele intocht van Moren en Christenen, die ‘s nachts door de straten van de wijken El Cabañal en La Malvarrosa trekken. Zaterdag 15 juli is de Nit a la Mar, een feestelijke avond in de omgeving van de jachthaven van Valencia. Een andere publiekstrekker zijn de Concerts de Vivers die doorgaan tot 25 juli 2017 in de Jardines de Viveros. Waar dit jaar onder meer Jamie Cullum zal optreden. Voor de volledige programmering klik hier.

KLAPSTUK

Grand finale van de Gran Fira is zonder enige twijfel de Gran Nit de Juliol. Gedurende de laatste zaterdagnacht van juli, op 22 juli, worden tal van evenementen georganiseerd tot in de vroege uurtjes. Er zijn muziekoptredens op meer dan 30 podia verspreid over de stad,  paella proeverijen en de mogelijkheid om de museums te bezoeken tot in het ochtendgloren.