Valderrama’s nieuwe Oriental Collection

Valderrama olijfolie heeft in samenwerking met de Spaanse topchef Alberto Chicote een gehele nieuwe, zeer innovatieve lijn ontwikkeld: de Oriental Collection, waarbij de nieuwe aroma’s niet zijn verkregen door ‘infusion’, maar door een proces van maceratie (een weekproces), waarbij géén additieven, aroma’s, essences of enig andere chemische toevoegingen worden toegepast.

De Oriental Collection is verkrijgbaar in flessen van 200 en 500ml in de volgende aroma’s:

Ginger & Vanille
De pittige smaak van citroenzuur past onvoorwaardelijk in iedere bereiding.  Intens van karakter, enigszins pikant en zoet. Uitermate geschikt om schaal- en schelpdieren, groenten en fruit te aromatiseren.

Kaffir Lime Leaves
Uiterst aromatisch en goed toepasbaar in de internationale fusion keukens. Fruitig en kruidig van smaak. Aanbevolen voor schelpdieren, rijst, alle soorten vlees. Optimaliseert de smaken van de te bereiden ingrediënten.

Wasabi
Deze Wasabi wordt niet verkregen door mierikswortel, maar door de echte Wasabi Japonica. Alle internationale topchefs  die de maceratie van Wasabi en Arbequina olijfolie hebben geproefd, wezen deze variant aan als een absolute topper. Een zoete, zacht pikante, maar niet dominante smaak, die niet in de keel blijft hangen. Ideaal om een intense en verse ‘touch’ bij de bereiding van voornamelijk koude gerechten, zoals sashimi, ceviche, zalmtartaar, carpaccio, sushi en zelfs salades, te verkrijgen.

Red Thai Curry
Dit kruidengerei heeft een complexe, intense smaak, enigszins pikant. Optimaliseert de smaak van stews, soepen, sauzen en pasta’s. Ook ideaal voor het verbeteren van de smaakbeleving bij gegrild vlees.

Pandan Leaves
De pandan bladeren genereren een heerlijk geur van noten en gedroogd fruit. Een referentie naar satésaus zal in Nederland een feest van herkenning teweeg brengen. Een extra mogelijkheid om een mooie oriëntaalse ‘touch’ aan menig gerecht toe te voegen. Zelfs Patissiers zijn enthousiast over deze olijfolie als vervanger van citroenzuur en vanille in hun desserts.

Red Thai Chilies
Door het integreren van Red Thai Chilies krijgt de Arbequina olijfolie een aparte beleving aan het einde van het smaakpallet. Onwaarschijnlijk verrassend. Geadviseerd voor rijst, pasta, kip, groenten en vele andere ingrediënten.

Ambassadeur Soenil Bahadoer
De Nederlandse topchef van Hindoestaans/Surinaamse afkomst, Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof** in Nuenen, is een fenomeen in het subtiel combineren van exotische producten in zijn Franse keuken. Soenil, de eerste chef in de Benelux die de gehele serie in zijn totaliteit heeft geproefd,  was zo waanzinnig enthousiast dat hij spontaan aanbood om ambassadeur van de nieuwe Oriental Collection te worden. Zie ook de film geproduceerd door Richard Kok van chefsfriends.nl, waarin hij drie toepassingen in één gerecht van Wagyu demonstreert.

Voor meer info: valderrama.nl