Zelf tappen bij wijncafé Rayleigh & Ramsay

Rayleigh & Ramsay aan de Amsterdamse Overtoom is géén wijnbar, maar er worden wel meer dan honderd wijnen per glas geschonken (!). Het ontleent zijn naam de heren Rayleigh & Ramsay, die in 1894 het gas ‘argon’ ontdekten. Dit edelgas wordt gebruikt in de wijndispensers van By the Glass waarvan er tien geplaatst zijn. De dispensers bieden mogelijkheid tot het tappen van een slok, een half of een heel glas. Dit tappen doe je zelf met een kaart waar je een door jou gekozen budget op zet.

Voor elke smaak en portemonnee wat wils
Rayleigh & Ramsay wordt een speeltuin voor de liefhebber die veel van wijnen weet, maar ook voor de leek die net begint met het ontdekken van het druivennat. Ga proeven, kijk wat bij je past, wat jij lekker vindt. De kenner waant zich in een heus wijnparadijs. Er is voor elk wat wils, dus ook voor de ervaren drinker die op zoek is naar een wat complexere uitdaging. Door het ruime aanbod biedt het in Nederland nog unieke concept wijnen van alle prijsklassen aan, waardoor het café voor iedereen toegankelijk is. Beschik je over een kleine portemonnee maar ben je toch benieuwd naar de smaak van die nét te dure wijn? Dan tap je een slok waardoor je de sensatie toch kunt ervaren. De dispensers worden ingedeeld op smaakprofiel zodat je een beetje wegwijs wordt gemaakt in dit wijnwalhalla. En al loopt de bediening niet te koop met haar kennis, ze weet je desgevraagd natuurlijk wel te adviseren.

Simpele en pure smaken
De keuken van het café heeft een al even eenvoudig en eerlijk karakter. Simpele, pure smaken, charcuterie, mooie kazen, maar ook een uitgebreider maal: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. En ook al staat de wijn centraal, natuurlijk heeft Rayleigh & Ramsay ook ruimte gemaakt voor verdomd goede koffie, een lekker tapbiertje en verschillende cocktails. Het bestellen hiervan gaat gewoon via die leuke barman/barvrouw. Je kaart gebruik je alleen voor het tappen van wijn.

Rayleigh & Ramsay webshop 
Heb je je kaart iets te enthousiast geladen aan het begin van de avond? Geen probleem, het bedrag dat over is kun je bij het verlaten van de zaak gewoon terugkrijgen. Je kunt de kaart, formaat bankpas, natuurlijk ook naast je andere pasjes opbergen en bij een volgend bezoek weer gebruiken. En drink je een wijn waar je zo blij van wordt dat je deze iedere dag wel zou willen drinken? Via de Rayleigh & Ramsay webshop kun je vanaf je barkruk een flesje of zelfs een doosje voor thuis bestellen. De wijn wordt dan zo snel mogelijk naar je toe gebracht.

Informatie
Rayleigh & Ramsay
Zocherstraat 2
1054 LX Amsterdam

Openingstijden:
Zondag t/m donderdag: 11.00 tot 01.00
Vrijdag & zaterdag: 11.00 tot 03.00
LUNCH/ BORREL/ DINER