Zorgeloos zeilen: shared sailing

Barqo is een online platform voor het delen van boten en een voorbeeld in de hedendaagse sharing economy. Toen de drie oprichters (Floris van Hoogenhuyze, Thijs Janssen en Dennis van Kappen) met een simpele observatie tot de conclusie kwamen dat er een heel groot gedeelte van de Nederlandse boten voornamelijk aan de kade lag, ontstond het idee om het botendeelplatform te starten. Vandaag de dag biedt Barqo meer dan 8.000 boten aan en zijn ze al actief in tientallen landen.

Tweezijdig platform
Barqo is een tweezijdig platform dat enerzijds booteigenaren de mogelijkheid biedt om hun boot te verhuren en anderzijds een overzicht geeft aan beschikbare boten in een bepaalde regio voor geïnteresseerden. Doordat het platform simpelweg huurders en verhuurders aan elkaar koppelt, zijn de boten op de website scherp geprijsd en varieert het aanbod van een simpele sloep tot een luxe jacht. Barqo heeft voor ieder wat wils en biedt hierdoor voor alle partijen een oplossing.

Consumer Rating
Om goed vertrouwen tussen de verschillende gebruikers te garanderen, maakt het platform gebruik van Consumer Rating. Als eigenaar hoef je je daarnaast geen zorgen te maken over schade en diefstal, aangezien Barqo een samenwerking met verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer is aangegaan.

Buitenland
Barqo maakt momenteel een enorme groei door en heeft ten opzichte van vorig jaar het aantal boekingen al vervijfvoudigd. Naast Amsterdam heeft het platform in Nederland ook genoeg aanbod in Loosdrecht en Friesland. Daarbij richt het zich sinds dit jaar op bootvakanties in het buitenland. Zo zijn er via het platform boten te huur in bijvoorbeeld het Caribisch gebied, Griekenland, Kroatië en Ibiza.

Voor meer info: barqo.co