Reiswijzer: KLM’s Schiphol Airport Map

KLM lanceert vandaag de Schiphol Airport Map die passagiers helpt hun weg te vinden op luchthaven Schiphol. De nieuwe service is beschikbaar via de KLM app (iOS) en via KLM op Messenger, Twitter en WeChat.

Plattegrond

De Schiphol Airport Map bestaat uit een plattegrond met daarop de verschillende gates. Op de map zijn ook de verschillende KLM faciliteiten te zien zoals incheckbalies, lounges, kiosken en transferbalies. Ook de algemene Schiphol faciliteiten zoals toiletten, winkels, werkplekken en stilteruimtes zijn gemakkelijk te vinden.

Hoe werkt het?

De passagiers zien zichzelf als een stip op de plattegrond, waardoor ze snel overzicht hebben hoe ver ze zijn verwijderd van hun gate. De stip is alleen zichtbaar voor de app-gebruiker en wordt niet getoond via social media. De dienst wordt vanaf vandaag uitgerold in de KLM app (alleen iOS systemen), Messenger, Twitter en WeChat. In de komende weken zal hij steeds breder beschikbaar zijn op de verschillende platformen. Kijk voor meer informatie op airportmaps.klm.com

De KLM app is al 2 miljoen keer gedownload op zowel iOS en Android systemen. De app heeft dagelijks 85,000 gebruikers. Via de app kunnen passagiers een vlucht boeken, online inchecken, boarding pass downloaden, stoelen reserveren en wordt de reiziger up-to-date gehouden met alle relevante vluchtgegevens. De applicaties in de app hebben het doel de algemene comfort voor, tijdens en na de reis te vergroten.