Recept van de week: aubergine met rozemarijntijmkaas by Niven

Gedurende de hele maand juli is sterrenchef en Nederlands grootste groentekampioen Niven Kunz onze gastchef. Vandaag geeft hij zijn vierde recept uit zijn nieuwe boek Groente! prijs: aubergine met rozemarijntijmkaas! Ogen dicht en je waant je met dit gerecht in de Med. Verslavend lekker!

INGREDIËNTEN (4 personen)

40 minuten bereidingstijd

2 aubergines

250 ml hangop

1 el rozemarijnnaaldjes,

fijngehakt

1 el tijm, fijngehakt

peper en zout

roze peperkorrels

Extra: aluminiumfolie

BEREIDING

Verwarm de oven op 180 °C en verpak de aubergines apart in aluminiumfolie. Pof 40 minuten in de oven. Meng voor de kruidenkaas de hangop met de rozemarijn en tijm. Breng hem op smaak met peper en zout. Snij de aubergines in de lengte doormidden. Serveer met de verse kruidenkaas en bestrooi met (versgemalen) roze peperkorrels voor wat extra pit.

Voor wie niet een week wil wachten op Nivens volgende recept: het boek (verschenen bij Uitgeverij Kosmos) kan via Bol.com voor € 24,99 hier besteld worden.