Lofzang op de lente: Taiko’s nieuwe Hanami menu

In Taiko, het modern Aziatische restaurant in het Conservatorium hotel in Amsterdam is met de introductie van chef Schilo van Coevordens nieuwe Hanami menu de lente ook officieel begonnen. Schilo heeft zijn eigen interpretatie gegeven aan de traditionele Hanami picknick. In een zeer geraffineerd twaalfgangen Hanami menu worden gasten meegevoerd op een prikkelende ontdekkingsreis langs de onweerstaanbare seasonal highlights van Japan, China en Thailand.

[Met dank aan ©MOPHOTOGRAPHY]

Het woord Hanami (vertaling: bloemen kijken) staat voor de Japanse traditie om te genieten van de kersen (sakura) en pruimenbomen (ume) die slechts gedurende twee weken in bloei staan. Traditiegetrouw verzamelt men zich onder de bloeiende bomen voor feestelijke picknicks met bento boxen, sake en muziek. Deze feestelijke happening heeft Schilo geïnspireerd tot een schitterend twaalfgangen Hanami menu.

Hierin onder meer: verrassende Taiko snacks, een verleiding van sashimi van hamachi met sakura ponzu, een frisse lente salade van king crab en sake, langoustines met kersenbloesem en daikon, Nederlandse witte asperges in combinatie met mugi miso en rijstwijn en chirashi sushi van kalfstartaar en dopertwen. Gevolgd door een feestje met scheermessen op Thaise wijze in combinatie met Thaise dumplings van eend met groene mango en forel geserveerd met bamboe en wasabi. Warmte en gezelligheid van lam met zwarte bonen en morieltjes, aubergine met Schezuan pepers. Een verfrissende combinatie van Hollandse rabarber met aardbeien toe en tot slot love at first sight als de bloeiende Sakura Dark Chocolate Tree geserveerd wordt. Schoonheid en vergankelijkheid op zijn aller-smakelijkst! In tegenstelling tot de helaas maar kortbloeiende sakura kan in Taiko tot en met eind juni van het Hanami menu genoten worden, dat overigens ook als viergangen menu te verkrijgen is.

Prijzen:

Twaalfgangen menu: € 115 p.p.

Viergangen menu: € 95 p.p.

Reserveringen:

Via T: 020 570 0000