Nieuw in de 9 Straatjes

Precies een jaar na de opening van Libertine café café in de Wolvenstraat, hebben de Amsterdamse horecaondernemers Casper Reinders en Steven Pooters een tweede vestiging in de 9 Straatjes geopend: Libertine Comptoir de Cuisine.

Fotocredit: Tao Hore

Libertine Comptoir de Cuisine, in de Berenstraat is een plek waar je de hele dag terecht kan voor ontbijt, lunch, brunch, diner of borrel. Anders dan bij Libertine café café – waar de kaart vooral bestaat uit simpele Italiaanse gerechten – is Libertine Comptoir de Cuisine Frans georiënteerd. Het grootste gedeelte van de kaart bestaat uit Toast en French Toast: zoet en hartig, met of zonder gluten, gemaakt van vers briochebrood. Voor elk moment van de dag.

Zo eet je ’s ochtends onder andere je French Toast met vers fruit & cream, of kies je voor Toast met een gepocheerd eitjes (in varianten Benedict , Florentine  of Norwegian). Voor de lunch zijn er ook hartige varianten, zoals Steak Tartare, Lobster New Engeland Style, Phily Cheese Steak en Spinache Goat Cheese & Caramelised Onion. Naast alle gerechten op Toast zijn er heerlijke salades, oesters en diverse bijgerechten. En krijg je je toast liever op bed geserveerd? Dat kan, binnenkort wordt gestart met een bezorgservice.

Inspiratie voor deze nieuwe locatie komt dit keer van de ‘vintage surf collectibles’ van Surfing Cowboys aan de Amerikaanse East Coast. De keukenbrigade staat net als bij Libertine café café onder leiding van Fransman Stephan Robert.

Libertine Comptoir de Cuisine
Berenstraat 20
1016 GH Amsterdam