My name is Commander

Tijdens een speciaal event in Londen afgelopen woensdag, onthulde het Zwitsers horlogemerk OMEGA met trots een nieuw horloge dat de rank en status van James Bond eer aan doet. OMEGA President en CEO Raynald Aeschlimann onthulde samen met de Bond filmproducent Michael G. Wilson het unieke stuk dat is uitgebracht onder de naam Seamaster Diver 300M “Commander’s Watch” Limited Edition.  

Dit jaar zijn er drie belangrijke lustra te vieren voor de James Bond-franchise: 50 jaar geleden werd “You Only Live Twice” uitgebracht, 40 jaar geleden “The Spy Who Loved Me” en 20 jaar geleden “Tomorrow Never Dies”. In al deze films is James Bond te zien in zijn officiële legeruniform. Sinds 1995, Goldeneye, draagt de international man of mystery een Omega Seamaster om de pols. 

OMEGA nam de rang en onderscheidingen van Bond als uitgangspunt bij de creatie van de ‘Commander’s Watch’ en verwerkte die in het ontwerp. Het ontwerp van de ‘Commander’s Watch’ van OMEGA brengt een eerbetoon aan de kleuren van de Britse Royal Navy. Op het horloge zijn witte, blauwe en rode tinten terug te vinden, wat een verzorgde en gedistingeerde uitstraling creëert.

Over het horloge:

De roestvrijstalen horlogekast van 41 mm heeft een rand van blauw keramiek met een Liquidmetal®-duikersring. De eerste 15 minuten zijn bedekt met rood rubber.

De wijzerplaat is van glanzend wit keramiek en heeft 12 blauwe indexcijfers. Het woord ‘Seamaster’ staat in rood aangegeven en het horloge heeft blauwe wijzers.

Uniek aan het horloge is het logo van het 007- wapen als tegengewicht aan de secondewijzer. Daarnaast is het getal 7 in het datumvenster rood, terwijl alle andere getallen blauw zijn.

De NATO – horlogeband is blauw, rood en grijs, en heeft een patroon met vijf strepen met een glanzende sluiting. Op de achterkast met gegolfde rand staan de ‘drie strepen’ van de rangonderscheidingstekens van de Commander op de rotor, samen met het ‘kogel’- ontwerp van 007.

Het roestvrijstalen model wordt in een beperkte oplage van 7.007 stuks uitgebracht en wordt aangedreven door de OMEGA Calibre 2507. Het horloge is inclusief drie jaar garantie en zit in een speciale doos dat is geïnspireerd door een militaire. In de doos zit een horlogeband van roestvrijstaal, een tool om te kunnen wisselen en een ‘scheepspin’ die het ontwerp van de NATO-horlogeband weerspiegelt.

De ‘Commander’s Watch’ is daarnaast ook in een model van 18-karaats geelgoud verkrijgbaar, in een oplage van slechts zeven stuks.