Luxaflex en Dutch Invertuals op Dutch Design Week

Een bijzondere samenwerking tussen Luxaflex, marktleider op het gebied van raamdecoratie, en het designcollectief Dutch Invertuals heeft geresulteerd in de expositie ENLIGHTEN. Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven geven zes jonge, creatieve designers licht een nieuwe dimensie met hun ontwerpen die grotendeels bestaan uit Luxaflex materialen.

Verrassen en innoveren
Voor de lancering van de nieuwe Rolgordijn Reflection collectie van Luxaflex werd gezocht naar een verrassende manier om het product in de markt te zetten, passend bij het innovatieve karakter van Luxaflex. De Reflection collectie is gebaseerd op de laatste designtrends en wordt gekenmerkt door Nederlands vakmanschap, oftewel Dutch Design. “We vonden in het designcollectief Dutch Invertuals dan ook de perfecte match vanwege hun toonaangevende karakter en onderscheidende werkwijze. We hebben beiden als uitgangspunt design en innovatie. Dit gekoppeld aan de creatieve ideeën van de jonge designers, zorgt voor de verrassende en bijzondere ENLIGHTEN-expositie”, aldus Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland.

Nieuwe dimensie licht
De expositie bestaat uit inspirerende werken gecreëerd van duurzame materialen uit diverse collecties van Luxaflex, waaronder Silhouette® Shades en de nieuwe Reflection collectie. Bij de creatie van Luxaflex raambekleding speelt ‘licht’ een belangrijke rol. In de expositie komt ‘licht’ als centraal thema terug, maar krijgt het een volledig nieuwe dimensie. De werken bewegen, schijnen en gloeien, waardoor bezoekers nieuwe inzichten krijgen in de esthetiek, ervaringen en bruikbaarheid van de materialen.

De expositie is tot en met 29 oktober dagelijks toegankelijk van 10.30 uur tot 20.00 uur op de Dutch Design Week (Fuutlaan 14K Eindhoven).