Lexus LC: hightech premium coupé met supercar DNA

De LC is Lexus’ nieuwste topproduct in het segment van de luxe 2+2 premium coupé. Met de LC geeft Lexus zijn visitekaartje af wat betreft design en technologie. De LC bevestigt de rol van Lexus als premium automerk maar staat ook voor de ambitie die Lexus heeft om als luxe lifestyle merk nog verder uit te groeien.

De LC is een hedendaagse interpretatie van het begrip Gran Turismo, GT. Een 2+2 coupé waarbij de focus op de openbare weg ligt, niet zozeer op het circuit. De LC is uitgebreid getest op de mooiste wegen van de wereld om op die manier een uitzonderlijk aangename rijervaring te kunnen bieden; de LC 500 en de LC 500h elk met hun eigen unieke eigenschappen.

Exterieur: avantgardistische elegantie

De LC heeft onmiskenbaar de proporties van een luxe coupé met een exterieurdesign met avantgardistische elegantie. Hiermee blijft het trouw aan de onderscheidende lijnen van de LF-LC, de inspiratiebron van de LC. Het design is glamoreus en een treffende interpretatie van Lexus’ designthema ‘verleiding en technologie’.

Atletisch profiel
Het atletische profiel van de LC wordt onderstreept door de vloeiende daklijn, die de coupé zijn onderscheidende, elegante silhouet geeft. De verchroomde lijsten langs het glazen dak versterken de sierlijke coupélijnen. De scherp gelijnde uiteinden hiervan doen denken aan die van een traditioneel Japans zwaard. De zwarte accenten aan het einde van het dak en de achterste stijlen geven het idee dat het dak lijkt te zweven boven de rest van de carrosserie en scheiden het dak visueel van de achterspoiler.

Met het optionele Touring Pack ziet de Lexus LC er nog sportiever uit door het dak van Carbon Fibre Reinforced Plastic (CFRP). Het Touring Pack omvat bovendien een beweegbare achterspoiler.

Aerodynamica

De luchtstroom onder en over de carrosserie van de LC moest ononderbroken en zo vloeiend mogelijk zijn. Designelementen die hieraan bijdragen, zijn de kleine, maar nuttige stabilisatievinnen bij de A-stijlen, net voor de buitenspiegels. Een afwijking van slechts vijf millimeter qua formaat of positie heeft reeds een effect op het rijgedrag van de auto en de mate van windgeruis. De actieve achterspoiler – standaard in het geval van het Touring Pack – treedt automatisch in werking bij snelheden van meer dan 80 km/uur. De spoiler zorgt voor meer downforce waardoor de stabiliteit bij hoge snelheden toeneemt.

Sportief luxe interieur

De sportieve luxe uitstraling van het exterieur van de LC krijgt een vervolg in het interieur van de premium 2+2 coupé. Het combineert elegantie en verfijning met een uitzonderlijk hoog comfort en is met oog voor detail ontworpen. De focus hierbij ligt op de bestuurder, die over een uitstekende zitpositie beschikt en een voortreffelijk zicht op de weg heeft.

 

Gelimiteerd: ‘Structural Blue’

De Lexus LC is te bestellen in de gelimiteerde exterieurkleur ‘Structural Blue’. Deze bijzondere blauwe kleur is geïnspireerd op de blauwe kleur van de vleugels van de Morpho vlinder. De nieuwe kleur wordt gecombineerd met een ‘Breezy Blue’ interieur. Een blauwe afwerking van het stuurwiel, het instrumentenpaneel, de middenarmsteun en het bovenste deel van de deurpanelen wordt gecombineerd met witte stoelbekleding en opvallend oranjekleurige accenten in de deurpanelen en middenconsole rond de versnellingshendel.

Interieurkleuren

Het aanbod van interieurkleuren omvat verder ‘Ochre’ en het reeds van Lexus bekende ‘Dark Rose’ en ‘Black’. Het biedt klanten de mogelijkheid een onderscheidend en persoonlijk interieur samen te stellen dat sportief of juist luxe aandoet.

Motorgeluid dat kippenvel bezorgt

Voor het motorgeluid van de LC heeft het ontwikkelingsteam grote stappen gemaakt. De sound van de premium coupé bezorgt autoliefhebbers kippenvel. De engineers hebben het geluid van de luchtinlaat vóór gecombineerd met dat van het uitlaatsysteem aan de achterkant om op die manier vanbinnen een geluidssensatie als in een concertzaal te realiseren, zowel tijdens accelereren als bij afremmen. De luchtinlaat van de LC 500 met V8 benzinemotor is voorzien van een sound generator met een perfect klinkend resultaat.

De Lexus LC biedt de keuze uit twee aandrijflijnen: een 3,5-liter V6 benzinemotor met het nieuwe Multi Stage Hybrid System voor de LC 500h met 264 kW/359 pk en een atmosferische V8 benzinemotor met 351 kW/477 pk voor de LC 500, gekoppeld aan een nieuw ontwikkelde close-ratio Direct Shift 10-trapsautomaat, een primeur voor een personenauto.

Direct Shift 10-trapsautomaat

De Lexus LC 500 is uitgerust met een nieuw ontwikkelde 10-traps close-ratio automaat waarvan de versnellingen zeer kort op elkaar aansluiten. Een extra versnelling is toegevoegd om het gevoel van een relatief lange tweede en derde versnelling te elimineren. De tiende versnelling is bedoeld voor het rijden op de snelweg waarbij het toerental zo laag mogelijk wordt gehouden voor een efficiënt verbruik en een hoog comfort. De transmissie schakelt verbluffend snel en soepel. Een Lexus primeur is de Drive Mode-functie. Die kiest het meest optimale schakelmoment gebaseerd op de intentie van de bestuurder en zijn voorkeur. Hierbij baseert het zich niet alleen op de snelheid en de acceleratie, maar ook op eerdere rijomstandigheden.

LEXUS SAFETY SYSTEM +

De Lexus LC is standaard uitgerust met de actieve veiligheidssystemen van het Lexus Safety System +. Ze helpen aanrijdingen te voorkomen dan wel de gevolgen hiervan te beperken. Lexus Safety System + maakt gebruik van een camera en een millimeter-wave radar en bestaat uit de volgende actieve veiligheidssystemen:

  • Pre-Crash Safety systeem inclusief voetgangersdetectie
  • Adaptive Cruise Control
  • Lane-Keep Assist, Lane Departure Alert en Vehicle Sway Warning
  • Automatic High Beam
  • Road Sign Assist

MARK LEVINSON® PREMIUM SURROUND SYSTEM

De Lexus LC is standaard uitgerust met een top-of-the-range audio-installatie van de gerenommeerde producent Mark Levinson® waarmee Lexus al jarenlang samenwerkt. Specialisten van de wereldvermaarde producent van geluidsapparatuur hebben de audio-installatie van de LC exclusief afgestemd op het 2+2-interieur van de coupé.

Prijzen vanaf € 116.495 voor de LC 500h. De LC 500 komt vanaf € 166.630 (excl. btw).