Izakaya Hamburg

Na Amsterdam verbaasd te hebben met revolutionaire authenticiteit is IZAKAYA Asian Kitchen & Bar geopend aan het Nikolaifleetkanaal. IZAKAYA combineert een moderne Japanse cuisine met Zuid-Amerikaanse smaken op een geraffineerd shared-dining menu dat perfect aansluit bij het kosmopoliete karakter van Hamburg. De creatieve ondernemers achter het concept zijn Yossi Eliyahoo en Liran Wizman, oprichters en eigenaren van het Amsterdamse THE ENTOURAGE GROUP, samen met managing director Stephanie Pearson.

Yossi Eliyahoo van THE ENTOURAGE GROUP: ‘De traditionele ‘Izakaya’ kun je zien als een Japanse pub: een hoeksteen binnen de Japanse eetcultuur waar diverse hapjes gegeten worden. IZAKAYA vormde in Amsterdam dit authentieke gegeven tot een high-end, gastronomische beleving. De ware Japanse keuken komt samen met Peruviaanse smaken; authentieke elementen worden met creatieve technieken naar moderne tijden gebracht. Niet alleen op het menu, maar door het hele concept. Het is de kern vanIZAKAYA: authentiek, nooit traditioneel. We zijn zeer trots om dit concept nu in Duitsland te introduceren met de opening van IZAKAYA Hamburg, en binnenkort IZAKAYA München.’

IZAKAYA Hamburg innovatie & design 

IZAKAYA Hamburg vindt een nieuw thuis op de begane grond van het binnenkort te openen boetiekhotel Sir Nikolai. Bij binnenkomst van het hotel vangt het restaurant op natuurlijke wijze direct ieders blik met het design door designstudio FG Stijl. Het plafond van geborsteld staal met vloeiende, waterachtige vormen geeft gasten het gevoel dat ze gewichtsloos dobberen. In lijn met het open karakter van het hotel lijkt het restaurant met alle andere ruimtes op de begane grond te versmelten. Een open keuken is het podium waar chef-koks gerechten voorbereiden, zitjes aan de bar zetten gasten in het oog van een perfect gestroomlijnde gastronomische tyfoon. In de voormalige binnentuin, The Patio, dineren gasten door het glazen dak – dat ook geopend kan worden – onder de open (sterren)hemel.