Hoteltip: Hotel Nassau Breda

Op historisch katholieke bodem, waar eerder de nonnen van de Orde der Fransiscanessen in alle soberheid leefden, zit tegenwoordig het van alle luxe en grandeur voorziene Hotel Nassau Breda. Hemelse kamers, een prachtige ambiance en een culinair heiligdom met de toepasselijke naam ‘Liefdegesticht’. Een verrukkelijke plek voor een weekendje weg. 

Van de in totaal 94 hotelkamers bevinden er zich 65, die alle van elkaar verschillen, in de monumentale oudbouw. De resterende 29 kamers zijn aan de achterzijde in een nieuw gemetseld “pakhuis” te vinden.

Een stukje historie
In 1849 vestigt de Orde der Franciscanessen zich in wat toen Huis Assendelft heette. Zij hernoemen het tot “Het Liefdegesticht” -nu het culinair centrum van het hotel-. In 1903 beginnen de zusters met nieuwbouw op het naastgelegen terrein. Ze laten hier een Neogotische kapel en de bakstenen uitbreiding van Het Liefdegesticht verrijzen. In 1934 bouwen de zusters van de Franciscanessen hun imperium verder uit met de aankoop van het naastgelegen Huis Bruheze. De laatste uitbreiding vindt plaats in 1950, wanneer de zusters ook Huis Waelwijk aankopen en het complex haar huidige basisvorm geven. De zusters, die het complex pas in 1991 verlieten, braken alle panden door. Zo creëerden ze het onmogelijke labyrint dat nog steeds achter de gesloten gevelwand schuilgaat. Vanaf 1998 staat het uit vijf Rijksmonumenten bestaande klooster leeg, totdat het op 19 augustus 2013 gekocht wordt door de huidige eigenaar. Na een jarenlange restauratie wordt Hotel Nassau Breda officieel geopend op 2 mei 2016.

Weetje: Al het deurbeslag is van intersteel.nl mocht u zich dit afvragen