Duurzaam de Dolomieten ontdekken tijdens #Dolomitesvives

Van 5 juli t/m eind augustus staat Passo Sella elke woensdag volledig in het teken van duurzaamheid. Van 09.00u tot 16.00u zijn de wegen gesloten voor auto’s en is het gebied uitsluitend toegankelijk voor voetgangers, fietsers, elektrische voertuigen en per openbaar vervoer.

Het doel van het experiment, ook wel het #Dolomitesvives genoemd, is om het gebied rondom Passo Sella op een verantwoordelijke, milieuvriendelijke en duurzame manier te laten ontdekken. 
Het jaar 2017 is door de Verenigde Naties benoemd tot het internationale jaar voor duurzaam toerisme en daarom werken de provincies Trento en Bolzano deze zomer samen om het project #Dolomitesvives te promoten.

Autovrij

Tijdens de negen woensdagen is vanaf Val di Fassa en Val Gardena alleen Val Badia uitsluitend toegankelijk voor voetgangers, fietsers, elektrische voertuigen en het openbaar vervoer. Om ervoor te zorgen dat het gebied goed bereikbaar blijft, worden er tijdens deze periode extra bussen ingezet en kunnen bezoekers ook gebruik maken van de skiliften.

Duurzaam ontdekken

Tijdens de duurzame dagen worden er verschillende activiteiten georganiseerd om het landschap van de Dolomieten, opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst, op een duurzame, maar leuke manier te ontdekken. Zo zijn er meerdere muzikale optredens, culinaire tochten langs de berghutten en kunnen er wandelingen worden gemaakt met alpine gidsen. Het eerste evenement staat gepland op woensdag 5 juli met bergklimmer Reinshold Messer, een hoofdrolspeler op het gebied van duurzaam toerisme in de bergen.

Voor meer informatie: dolomitesvives.com en visittrentino.info