De Drie Gezusters gaat voor blond

Op 3 maart viert het befaamde De Drie Gezusters, Grand Café & Terras, aan de zuidzijde van de Grote Markt in Groningen haar verjaardag. Speciaal ter ere van dit jubileum wordt samen met de nieuwe huisstijl het eigen speciaalbier De Drie Gezusters Blond gelanceerd en de vernieuwde menukaart  geïntroduceerd. 

[Fotografie: Eva Broekema]

Over De Drie Gezusters
Grand Café De Drie Gezusters, Sports Bar De Groote Griet, Café Hoppe, De Drie Gezusters Upstairs en Hotel de Doelen zijn befaamde horecagelegenheden aan de zuidzijde van de Grote Markt en sinds een jaar in eigendom van Meyer Beheer. ‘Deze horecazaken zijn een begrip in Groningen. Veel mensen hebben er mooie herinneringen en ons uitgangspunt is om er vele goede belevingen aan toe te voegen’, vertelt Eelco Kuijpers, Directeur Horeca bij Meyer Beheer. ‘De Drie Gezusters is de huiskamer van de Groninger. Ons doel is om dat de komende dertig jaar te blijven en een kwaliteitsslag te maken in uitstraling, personeel en aanbod.

Typerende grand café gerechten
De Drie Gezusters is een grand café waar gasten, naast de borrel, terecht kunnen voor ontbijt, lunch en diner. Chef Jan Zeinstra en Jan Koenes bereiden typerende grand café gerechten met een aantal uitstapjes. Van een Ierse runder bavette en De Drie Gezusters burger tot op de huid gebakken zeebaars en tiramisu. Met voor bij de borrel Gronings trots: de mini eierballen, een hard gekookt kwarteleitje in een kerrieragout met een krokant jasje.

Blond Bier
Met het nieuwe De Drie Gezusters Blond Bier speelt het grand café in op de trend van eigen speciaalbier. Het bier is speciaal voor de zaak gebrouwen in samenwerking met Baxbier Brouwerij en kenmerkt zich door fruitige en bloemige smaken waardoor het gemakkelijk doordrinkt en goed combineert met de sigature dish de tay-toy spies; een spies van ossenhaas met paprika, ui en tay-soy dressing.

Dynamische sfeer met classics
Het karakteristieke interieur van Grand Café De Drie Gezusters heeft een klassieke sfeer met hoge plafonds, spectaculaire kroonluchters en de traditionele vleugel waarop regelmatig wordt gespeeld. Doordat alle ruimtes in verbinding staan met Sports Bar De Groote Griet, Café Hoppe, De Drie Gezusters Upstairs en Hotel de Doelen, kan je er letterlijk bijna verdwalen en ontstaat een dynamische sfeer. De zaak kenmerkt zich tevens door een groot, verwarmd terras met 600 zitplaatsen.

Speciaal feestarrangement
Ter ere van het eenjarig jubileum biedt De Drie Gezusters een speciaal jubileumarrangement. Dit feestarrangement betreft een overnachting in Hotel de Doelen met een diner voor twee in De Drie Gezusters en een welkomst Blond Biertje aan de bar van Sports Bar de Groote Griet of Café Hoppe. Het arrangement is in maart 2018 te boeken voor het symbolische bedrag van €133,33 via info@dedriegezusters.nl. Het arrangement kan gereserveerd worden t/m december 2018.