Birò gaat Rotterdam verduurzamen

 

Met de opening van de nieuwe store van Birò aan de Kruiskade in Rotterdam maakt deze slimme 100% elektrische City Car zijn intrede in het straatbeeld van de havenstad. Vanuit de gezamenlijke missie van Birò en Manhave Vastgoed om mobiliteit in de stad te verduurzamen en verbeteren, zal tevens het eerste Birò share project worden gelanceerd. Een initiatief dat door de Gemeente Rotterdam wordt gesteund.

 Met de nieuwe City Car, rijd je namelijk volledig duurzaam, veilig en zorgeloos door de stad. Ideaal voor een breed scala van stadsbewoners: van gezinnen, tot zakelijk vervoer, tot auto- en milieuliefhebbers. Vanuit veel ontwikkelingstakken binnen de gemeente is veel vraag naar een nieuw mobiliteitsplan om de stad te verduurzamen en de verkeersdrukte te verminderen. De nieuwe Birò zou hier het antwoord op kunnen zijn. Deze mag zowel van de weg en het fietspad als de stoep gebruikmaken.

Birò share voor bewoners City House

Met de eerste pilot in Nederland, die in samenwerking met Manhave Vastgoed is gestart, kunnen bewoners van City House gezamenlijk gebruik maken van de 100% elektrische Birò. Dit zou voor veel Rotterdammers een geschikt alternatief zijn voor een eigen auto. De keuze om de pilot te starten binnen een besloten community en het aanwijzen van vaste parkeerplekken voor de Birò, voorkomen al vanaf het begin wildgroei en overlast.

 Over Birò

Naast dat de Birò er ongekend goed uitziet dankzij het Italiaanse design, kent het rijden van een Birò alleen maar voordelen. Zo parkeert de gebruiker overal gemakkelijk. De Birò rijder mag zowel op de weg als op het fietspad zich verplaatsen en vermijdt zo stadsopstoppingen. Met zijn 3 mm stalen frame wordt verplaatsen een stuk veiliger in vergelijking met de scooter. Er is een keuze uit twee verschillende accu’s. Een accu om hem uit te nemen (bereik van 55 km) of een accu die vast in de Birò zit (bereik van 100km). Een Birò is al vanaf €12.135,- verkrijgbaar.