4e editie Noordzeevisfestival VISSCH

Van vrijdag 6 t/m zondag 8 oktober wordt de Scheveningse visafslag omgetoverd tot grootste visrestaurant van Nederland voor de 4e editie van Noordzeevisfestival VISSCH. Het gratis culinaire festival valt dit jaar in de landelijke Week van de Smaak en belooft weer een feest voor de zintuigen te worden. VISSCH biedt visliefhebbers, foodies en gezinnen de mogelijkheid Noordzeevis in al haar gedaantes te proeven en te beleven.
Tijdens kookdemonstraties door bekende chef-koks staat dit jaar de ‘vergeten’ Noordzeevis wijting in de spotlight. Daarnaast zijn er onder andere workshops garnalen pellen, een kinderhoek, demonstraties vis fileren, festivalmuziek en een heuse visveiling. Centraal staan de tientallen foodtrucks die gezamenlijk een parade aan gerechten met Noordzeevis presenteren. Nieuw dit jaar op VISSCH, zijn onder meer de ruimere opzet met meer zithoeken, de VISSCH Watertaxi die bezoekers vanaf elke plek in de haven naar het festival brengt én de uitreiking van de VISSCH Award. Hierbij maken een vakjury en het publiek kenbaar wat er op het festival qua smaakbeleving en presentatie echt uitspringt. Meer informatie: www.vissch.nl
Wijting
Visfestival VISSCH zet jaarlijks één ‘vergeten’ Noordzeevis in het zonnetje; dit jaar is dat wijting. Wijting is familie van de kabeljauw en meer dan de helft van de Europese wijtingvangst komt uit de Noordzee. Het is vaak bijvangst voor de visserij en werd vroeger vooral als ‘vis voor de poes’ gezien. Tegenwoordig wordt het vooral gebruikt in Fish & Chips en als lekkerbekje, maar is culinair op veel meer verschillende manieren te bereiden. Tijdens VISSCH staat wijting uiteraard centraal in de kookstudio tijdens diverse demo’s en workshops.
VISSCH Award
Tijdens deze vierde editie van het visfestival wordt voor het eerst de VISSCH Award uitgereikt. Deze award is speciaal voor een persoon, onderneming of instelling die zich op een bijzondere manier inzet voor Noordzeevis in het algemeen en/of Noordzeevis uit Scheveningen. Speerpunten waar de vakjury en het publiek op zullen letten zijn lokaal, gezond, duurzaamheid en smaak.
Vrijdag 6 oktober – 17.00u tot 22.00u
Zaterdag 7 oktober – 12.00u tot 22.00u
Zondag 8 oktober – 12.00u tot 19.00u
Visafslag Scheveningen (ingang tegenover Simonis en Roeleveld)
De programmering voor het entertainment, de kookdemonstraties, presentaties en de workshops wordt later deze maand bekend gemaakt.