Zomerprogramma Buitenplaats Kasteel Wijlre

Kunstenaars Klaas Kloosterboer en Chaim van Luit geven deze zomer allebei een eenmalige rondleiding door hun solotentoonstellingen op de buitenplaats.

Op zaterdag 1 augustus om 14:00u neemt Chaim van Luit u mee door zijn tentoonstelling Conversations #2. In deze tentoonstelling staat de dialoog centraal met de grondlegger van buitenplaats Kasteel Wijlre Jo Eyck. Als een archeoloog onthult Van Luit laag voor laag verschillende herinneringen, anekdotes en verhalen van Jo Eyck. Hij verweeft deze op directe of indirecte wijze met zijn eigen werk.

Klaas Kloosterboer zal op zondag 16 augustus om 14:00u vertellen over zijn solotentoonstelling Act between sliding doors in het Hedge House. Kloosterboer slaat in zijn veelzijdige werk telkens een brug tussen abstractie en actie. Het werk van Kloosterboer is altijd gebaseerd op een handeling, zoals bij het bepalen van een plaats op een doek middels technieken als snijden, verf gooien en naaien. Kloosterboer bevraagt de schilderkunst op de elementen waaruit ze bestaat en op de wijze waarop ze getoond wordt.

Wilt u aanwezig zijn bij één of beide rondleidingen? Vanwege het beperkt aantal plaatsen vindt deelname enkel plaats door middel van aanmelding via info@kasteelwijlre.nl. De rondleiding is gratis op vertoon van uw entreebewijs.

Op pad met Sanne Vaassen

Beeldend kunstenaar Sanne Vaassen neemt u op vrijdag 24 juli om 14:00u mee door tuin en laat u het imaginaire parfum van buitenplaats Kasteel Wijlre ruiken. Op de route kom je in aanraking met diverse kruiden, planten, bloemen, bomen en ander natuurlijk materiaal zoals aarde en water.

Sanne koos een bijzonder uitgangspunt voor haar route: namelijk het idee van geur. Samen met Tanja Schell (geurarchitect) ontwikkelde zij een concept dat startte bij Jo en Marlies Eyck. Net zoals de architectuur, kunst, en het interieur van het kasteel een samenspel zijn met de natuur, zo heeft zij met deze Geurroute het idee de verbinding gelegd tussen de bewoners en de tuin.

Wilt u meelopen met Sanne? Reserveer dan uw deelname via info@kasteelwijlre.nl. De rondleiding is gratis op vertoon van uw entreebewijs.

Kinderrondleidingen

Kunsthistorica en museumdocent Elsje Drewes ontwikkelde een ontdek-kunst-route voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze route is permanent via een opdrachtenboekje te volgen en neemt je mee langs de vaste kunstwerken in de tuin. Deze zomer vindt twee keer een kinderrondleiding plaats. Met kleine groepjes laat Elsje je door middel van opdrachten anders kijken naar het samenspel van kunst, natuur en architectuur op de buitenplaats.

Terwijl u zelf geniet van de tuin en de tentoonstellingen kunnen uw kinderen gratis deelnemen. De kinderrondleidingen vinden plaats op zondag 26 juli om 13:30u en op vrijdag 14 augustus om 13:30u. De rondleidingen duren ± 1 uur en 15 min. en zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Vanwege het beperkt aantal plaatsen vindt deelname enkel plaats door middel van aanmelding via info@kasteelwijlre.nl.