Yangshuo

Ontspanning en verwondering

China: een land met een eeuwenoude cultuur, omringd door mysterie, en tegelijkertijd hypermodern. Eén van de mooiste plekken in China is Yangshuo. Reisorganisatie Your Planet heeft een team van China-specialisten die de mooiste ongerepte plekjes kennen. Met passie stellen zij individuele reizen samen voor hun reizigers. Oprichter Leonieke Glasbergen vertelt over één van haar lievelingsplekjes in China: Yangshuo.

Een boottrip is ongetwijfeld de meest indrukwekkende manier om het sprookjesachtige landschap van Yangshuo in het zuiden van China tot je te nemen. De meanderende Li-rivier voert je van de provinciale hoofdstad Guilin naar het dorp Yangshuo. Bij iedere bocht in de rivier openbaart zich een nieuw uitzicht op de grillige karstbergen om je heen.

Aangekomen in het levendige Yangshuo, komen de geuren van de Chinese zuidelijke keuken je tegemoet. Het toerisme heeft Yangshuo niet onberoerd gelaten. Je laat de drukke straatjes met souvenirwinkels, straatverkopers, restaurants en barretjes achter je als je chauffeur je buiten Yangshuo brengt. Hij brengt je naar een prachtig boutiquehotel, gelegen in een kleine gemeenschap van boeren en vissers op het platteland van Yangshuo.

Je boutiquehotel is een oase van rust. Daaromheen speelt zich het boerenleven af zoals dat al eeuwen plaatsvindt. Samen met een gids maak je een fi etstocht over boerenweggetjes en fietspaden. Je fi etst over het platteland, tussen rijstvelden en langs kleine dorpjes die worden omzoomd door karstbergen. Een karbouw kijkt loom op en je stapt af voor een ganzenhoeder die met zijn ganzen de weg oversteekt.

De rivier stroomt rustig. Je bamboevlot wordt langzaam voortgestuwd door de punteraar die achter op het vlot staat. Het water, de wuivende bamboe en de karstbergen om je heen; je voelt een diepe ontspanning over je komen. Je wilt hier nog dagen blijven. Het afscheid van Yangshuo was niet gemakkelijk. De vriendelijke mensen, de schoonheid van de natuur, de traagheid van het leven, brachten je een heerlijk gevoel van ontspanning en verwondering. Maar een nieuwe plek lonkt. Je zit in een highspeed trein en raast met 300 kilometer per uur door het Chinese landschap richting je volgende bestemming: wereldstad Hong Kong. Ook dat is China.

TIP

De beste reistijd voor Yangshuo zijn voorjaar en najaar. Je kunt Yangshuo goed inpassen in een rondreis door China. Vraag een reisvoorstel aan bij reisorganisatie Your Planet op jouwchinareis.nl en kies bouwsteen Yangshuo.

Gepubliceerd in editie Villa d’Arte 3 / 26 juni 2017
0 replies on “Yangshuo”