Wintervakantie op een vakantieboerderij

Wie deze winter verblijft op een Roter Hahn vakantieboerderij in het Italiaanse Zuid-Tirol kiest voor een mix van de charme van het boerenleven en een divers aanbod van winterse en culinaire activiteiten. De Zuid-Tiroolse ‘winter’boerderijen liggen in het prachtige decor van de Dolomieten en zijn ideaal voor een afwisselende wintersportvakantie. Wie liever de winterse sfeer van historische steden wil proeven, kiest voor een vakantieboerderij dichtbij Meran en Bozen.

Een wintervakantie op een Roter Hahn vakantieboerderij is een bijzondere ervaring. Na een stevig boerenontbijt met verse producten is het tijd om actief te worden: skiën en langlaufen zijn de populaire klassiekers, maar ook toerskiën, ijszeilen en sneeuwschoenwandelen behoren tot de mogelijkheden in het uitgestrekte Zuid-Tiroolse landschap. Na een intensieve dag buiten wacht een warm onthaal in de ‘stube’ bij de boer met een kopje zelfgemaakte thee of glühwein. Wie een dagje wil onthaasten op de boerderij, geniet van de zon, bakt koekjes met de kinderen of leert boerenspecialiteiten bereiden, zoals ‘Krapfen’ en ‘Strauben’, tijdens een kookcursus van de boerin.

Winterse citytrip
De Roter Hahn vakantieboerderijen die vlakbij de cultuursteden Merano en Bolzano gelegen zijn, vormen de ideale uitvalsbasis voor een citytrip. Overdag de winterse sfeer proeven of shoppen in de stad, met uitzicht op de romantische wintercoulisse die de omringende bergen te bieden hebben. ’s Avonds weer helemaal tot rust komen op de boerderij bij de warme boerenkachel.

Meer informatie: op: rodehaan.it/nl of rodehaan.it/nl/marketing/wintervakantie-in-zuid-tirol/