Ervaar het ultieme vakantiegevoel met een huurcamper

Reizen per camper is heerlijk, waar ook ter wereld. Een camper biedt ongekende vrijheid tijdens elke reis. Bepaal zelf de route, stop met uw huurcamper waar en wanneer u maar wilt met de zekerheid dat u tijdens uw camperrondreis altijd uw eigen slaapplek en keuken bij de hand hebt. Het ultieme gevoel van vrijheid dat reizen per camper oproept, past precies in het plaatje dat steeds meer reizigers aanspreekt.

Reistrends

Onderzoek wijst uit dat de komende 10 jaar een flinke groei in camperreizen valt te verwachten. Trendwatchers geven aan dat er een verschuiving plaatsvindt in de voorkeuren van overnachtingsmogelijkheden. Reizen per camper speelt perfect in op de reistrends en zal naar verwachting alleen maar toenemen in populariteit. WorldWide Campers, een van de grotere camperaanbieders in de Nederlandse reisbranche, signaleert naast deze ontwikkeling ook een grotere diversiteit aan bestemmingen en adviseert reizigers tijdig te boeken. Reizen in het voor- en naseizoen scheelt niet alleen in de prijs: ook het aanbod van campers is ruimer.

Opkomende bestemmingen

WorldWide Campers ziet de afgelopen jaren, naast een toename in boekingen in het algemeen, ook een grotere diversiteit in de gekozen bestemmingen. Amerika, Canada en Australië zijn allang niet met een huurcamper meer de ‘enige’ camperbestemmingen die men weet te vinden. Reizen binnen Europa groeien geweldig in populariteit. Denk aan een mooie roadtrip door Spanje, Frankrijk en Italië of ontdek juist het ruige, hoge noorden in Noorwegen. Maar ook Zuidelijk Afrika en Zuid-Amerika worden steeds vaker per camper ontdekt, al dan niet in een stoere 4WD of kleiner kampeerbusje.

Nieuw: glamping on wheels in Zuid-Europa

Naast bijna 30 leveranciers in Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland, werkt WorldWide Campers ook met meerdere Europese leveranciers. Met nieuwe partners Hostel on Wheels in Portugal en OrsonRent in Spanje speelt de camperverhuurder in op de sterk toegenomen interesse in zorgeloos en comfortabel kamperen en de opvallende omslag van caravan- naar campervakanties. Het nieuwe aanbod opent het Middellandse Zeegebied voor zowel beginnende camperaars als de meer ervaren camperaar in Noord-Amerika en Australië en Nieuw-Zeeland. Reizigers dromen veelal van een eigen camper, maar twijfelen over de aanschafkosten, vaste lasten en rompslomp en willen zich ook niet aan Europa alleen binden voor hun camperreizen. Met Hostel on Wheels en OrsonRent als nieuwe kwaliteitsleveranciers, biedt WorldWide Campers twijfelaars een buitenkansje om op een aangename en comfortabele manier het camperkamperen in Zuid-Europa uit te proberen zonder het risico van een forse investering. Comfort en service staan bij beide kleinschalige aanbieders voorop. Zo haalt het team van OrsonRent haar klanten persoonlijk van de luchthaven en zorgen ze ervoor dat de camper volledig klaar is voor vertrek. Zelfs de bedden zijn opgemaakt. Orson van der Linden, eigenaar van OrsonRent: ,,Ik bied een complete vakantie. Wij zorgen voor comfort en gemak: de klant hoeft alleen maar op pad te gaan.” De Portugese collega van OrsonRent, Hostel on Wheels, heeft een zeer uitgebreid pakket aan extra’s dat kan worden afgenomen bij de minivans. Behalve een standaard navigatiesysteem met 3000 door de verhuurder geselecteerde bezienswaardigheden, kan de klant bijvoorbeeld een surfboard, barbecue, tent, fietsen, badhanddoeken en windscherm huren. Gezinnen met jonge kinderen krijgen gratis een speelgoedset voor het strand en gezelschapsspellen mee. Beide leveranciers garanderen een dag en nacht klantenservice en een transparant verzekeringspakket. Het belangrijkste is: persoonlijk contact. WorldWide Campers zint op verdere uitbreiding van haar Europese netwerk. In 2016 zag de camper specialist een groei van bijna 20% voor camperreizen door Europa. Een opvallende nieuwe bestemming vormen de Baltische Staten, dankzij een nieuw verhuurstation van de Finse camperverhuurder Touring Cars in Estland.

Verschuiving in vertrekdata

Een belangrijke tip voor diegenen die hun volgende reis per camper aan het plannen zijn: wees er vroeg bij! Vroeg in het boekingsseizoen is er nog voldoende beschikbaarheid en zijn de tarieven een stuk gunstiger. Zo is het geen gek idee om nu al een camper te huren voor zomer 2018. Reizen in het voor- of naseizoen is ook een goede optie. Er is dan ruimere beschikbaarheid en leveranciers geven voor deze periodes sneller lastminute kortingen. Op de aanbiedingenpagina van World- Wide Campers vindt u de laatste aanbiedingen van leveranciers.

De camperwereld van WorldWide Campers

Op de website WorldWideCampers.com kunt u meer informatie vinden over campertypen, verhuurlocaties, tarieven en verzekeringen. U kunt het uitgebreide aanbod vergelijken, dat varieert van basale kampeerbusjes tot zeer luxueuze campers. Ook kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte samenstellen. Het ervaren reserveringsteam van WorldWide Campers helpt u graag bij het vinden van de perfecte camper die aansluit op uw wensen. Op maandag tot en met zaterdag is het reserveringsteam tijdens kantooruren bereikbaar op 030-6974964.

Gepubliceerd in editie Villa d’Arte 3 / 26 juni 2017