Verwacht: exclusieve selectie Japanse en Nederlandse werken

Van 3 t/m 5 en van 10 t/m 12 juli presenteert The Gallery Club de tentoonstelling Reflection | 反映 in Magazijn op de Amsterdamse Wallen. Deze fotografietentoonstelling toont het werk van de Japanse fotografiegrootheden Eikoh Hosoe, Daido Moriyama en Issei Suda én dat van de Nederlandse fotografen Yamandú Roos en Aram Tanis.

Reflection | 反映 laat zien hoe het werk van een generatie baanbrekende fotografen een volgende generatie weet te inspireren, en hoe ‘inspirator’ en ‘leerling’ elkaars werk beïnvloeden. Beide weekenden starten op vrijdagavond feestelijk met een exclusief diner waarbij Yamandú Roos en Aram Tanis in een intieme setting vertellen over hun werk.

The Gallery Club selecteerde de werken van de drie Japanse kunstenaars in samenwerking met het Antwerpse IBASHO, een galerie die gespecialiseerd is in Japanse fotografie. Eikoh Hosoe, Daido Moriyama en Issei Suda worden gezien als grondleggers van de moderne Japanse fotografie en hebben veel invloed gehad op andere fotografen, waaronder Aram Tanis, wiens werk ook te zien is in de tentoonstelling Reflection | 反映. Hosoe, Moriyama en Suda inspireerden elkaar om te komen tot het werk waarmee zij wereldberoemd werden. Zo was Daido Moriyama ooit een leerling van Eikoh Hosoe. Moriyama, die bekendstaat om zijn confronterende zwart-wit fotografie, omschreef zijn eigen stijl als “are, bure, boke”, wat in het Japans rauw, wazig en onscherp betekent. The Gallery Club werkt voor de vierde keer samen met IBASHO. Beide organisaties vieren dit jaar hun 5-jarig jubileum.

Yamandú Roos

Yamandú Roos (1978)  studeerde aan de KABK in Den Haag. In 2015 reisde hij voor het eerst naar Japan. Hier verdiepte hij zich in ‘natural farming’ in de traditie van Masanobu Fukuoka, een Japanse microbioloog. Als artist in residence verbleef hij meerdere keren in Kamiyama waar hij foto’s, houten sculpturen en video-installaties maakte, vaak in samenwerking met de plaatselijke bevolking. Een selectie prints die Roos maakte tijdens deze residency in Japan zijn te zien in de tentoonstelling Reflection | 反映.

Aram Tanis

Kunstenaar Aram Tanis (1978) is geboren in Seoul en groeide op in Nederland. Na zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie studeerde hij aan de Kaywon School for Art & Design in Seoul. In zijn werk zijn isolatie en vervreemding terugkerende thema’s. Zijn werk toont op indringende wijze het contrast tussen rijk en arm, schoonheid en rauwheid, traditie en moderniteit. Tanis is van mening dat de media bepalen wat mooi is en zo het oordeel van mensen beïnvloeden. Dit leidt volgens hem tot standaardisatie in de samenleving: van identieke winkelcentra tot de idealisatie van het menselijk lichaam. Tanis wil met zijn werk de soms rauwe werkelijkheid tonen. Reflection | 反映  toont werk uit de series Blowing Smoke and Seahorses en Fireflies Ain’t Here Anymore.

The Gallery Club Weekend

The Gallery Club organiseert drie keer per jaar The Gallery Club Weekend. Reflection | 反映  is de tweede editie van deze weekenden in 2020. Omdat er in verband met de coronamaatregelen minder bezoekers tegelijkertijd aanwezig mogen zijn in de expositieruimte, verdeelt The Gallery Club deze editie over twee weekenden. Speciaal voor de tentoonstelling heeft muziekproducent en dj Robi Reisinger (a.k.a. Jazzfunked) een videocompilatie gecreëerd. In circa 120 beelden laat hij op ritmische wijze het oeuvre van de fotografen zien. Zo maken bezoekers op een laagdrempelige manier kennis met hun werk.

The Gallery Club Weekend – Reflection | 反映

Magazijn | Oudezijds Voorburgwal 153a | Amsterdam

The Gallery Club Dinner | Vrijdag 3 en 10 juli | 19.00-22.30 uur

Open House | Zaterdag 4 en zondag 11 juli, en zaterdag 5 en zondag 12 juli | 12.00-19.00 uur

Tickets voor het diner op vrijdag 3 en 10 juli zijn verkrijgbaar via: gili@thegalleryclub.com

€ 81,- p.p. (inclusief 3 gangen diner en drankjes). Op beiden avonden zijn beperkte hoeveelheid plekken beschikbaar en worden de coronamaatregelen van het RIVM gehandhaafd. Op zaterdag 4 en zaterdag 11 juli en zondag 5 en zondag 12 juli is de tentoonstelling gratis te bezoeken. In verband met de coronamaatregelen is het wel verplicht om hiervoor een tijdslot te reserveren via gili@thegalleryclub.com.

Over The Gallery Club

The Gallery Club is een internationaal platform voor fotografie, in 2015 opgericht door kunsthistoricus Gili Crouwel en  muziekproducent en dj Robi Reisinger. Het platform organiseert in binnen- en buitenland tentoonstellingen, curated dinners en evenementen met een focus op hedendaagse fotografie. The Gallery Club werkt nauw samen met Nederlandse en internationale fotografen en is nomadisch. Het fotografieplatform exposeerde eerder onder andere in Amsterdam, Antwerpen, Miami, Chicago en Los Angeles. Voor meer info klik hier.