Slovenië weer open voor Nederlandse toeristen

De Sloveense regering heeft afgelopen zaterdag Nederland en België weer op de groene epidemiologische Covid-19 statuslijst geplaatst waardoor inwoners uit deze landen zonder enige hindernis of quarantainemaatregelen naar Slovenië mogen afreizen. Het verkeersbureau van Slovenië heeft een ‘Green & Safe’ label in het leven geroepen dat wordt uitgereikt aan bedrijven die zich houden aan de strenge hygiëne maatregelen en protocollen opgelegd door de Sloveense National Institute of Public Health. ‘

Het land heeft een oppervlakte van 20.273 km² dat overeenkomt met ongeveer de helft van Nederland. 60% van het land is groen en bebost, er is een nationaal park (Triglav), drie regionale parken en 34 landscape parken waar massatoerisme een onbekend fenomeen is. In de zomermaanden zijn vooral campings populair. Nederlandse toeristen die naar Kroatië gaan, mogen op de heen- en terugweg met de auto door Slovenië rijden maar er dan niet overnachten. De officiële Engelstalige regeringsverklaring – alsmede de volledige lijst van groene landen – is hier te lezen.

Green & Safe 

Hotels, campings, restaurants, attracties en overige toeristische bedrijven die de hygiëne-, routing- en gedragsmaatregelen toepassen, zijn herkenbaar aan de ronde Green & Safe sticker. Slovenië werd maart dit jaar uitgeroepen meeste duurzame vakantiebestemming in Europa door het in Nederland gevestigde Stichting Green Destinations, die vakantiebestemmingen beoordeelt op hoe duurzaam, groen en schoon ze zijn.

Voor meer toeristische informatie klik hier.

0 replies on “Slovenië weer open voor Nederlandse toeristen”