Sint Maarten klaar voor het nieuwe jaar

Het afgelopen jaar heeft Sint Maarten hard gewerkt aan de wederopbouw nadat orkaan Irma in september 2017 over het eiland raasde. Het harde werken heeft geloond: het Caribische eiland is up and running en ontvangt toeristen weer met open armen. De palmbomen op het hagelwitte strand wuiven in de wind en de azuurblauwe zee nodigt uit tot een verkoelende duik. Welkom op het adembenemend mooie Sint Maarten!

Sint Maarten staat voor relaxen op paradijselijke stranden en genieten van smaken van over de hele wereld, van fastfood tot haute cuisine. Het is ’s werelds kleinste oppervlak gedeeld door twee landen: het heeft een Nederlands en een Frans deel, met een bijzondere mix van culturen tot gevolg. De natuur is weelderig en groen, het uitgaansleven boeit en bruist. Actieve vakantiegangers leven zich uit met watersport in alle soorten en maten of met schitterende hikes over het eiland.

Driekwart van de accommodaties heropend

De accommodaties op Sint Maarten passen bij alle wensen en ieder budget. Of gasten nu gaan voor grootschalige hotels met meerdere restaurants (en optioneel all-inclusive), een budgethotel of luxe vakantievilla’s met privézwembad: Sint Maarten heeft het allemaal. Ook hoteleigenaren hebben alles op alles gezet om hun gasten weer te kunnen verwelkomen: in het eerste kwartaal van 2019 heeft zo’n driekwart van de accommodaties de deuren weer geopend.

Culinair genieten op z’n Caraïbisch

Sint Maarten is het gastronomische centrum van de Caraïben. De smeltkroes van culturen heeft gezorgd voor een verrassende en vernieuwende keuken. Reizigers kunnen aanschuiven aan de picknicktafels van de karakteristieke bbq-restaurantjes, maar ook genieten van culinaire hoogstandjes in restaurants van wereldklasse. De zon in zee zien zakken met een heerlijke rumpunch in de hand: dat is het goede leven. Het overgrote deel van de restaurants is open voor reizigers die de bijzondere smaken van Sint Maarten willen ervaren.   

 

Actief Sint Maarten

Dagenlang zonnebaden op de hagelwitte zandstranden is niet voor iedereen weggelegd. Maar ook voor de actieve reiziger zijn er tal van mogelijkheden. Het beklimmen van de Pic Paradis wordt beloond met een 360° panorama over het eiland. Er gaat een stoeltjeslift van het Rainforest Adventures St. Maarten – Rockland Estate naar de top van de Sentry Hill, waar het uitzicht eveneens fenomenaal is. Durfallen zoeven vervolgens via ’s werelds steilste zipline naar beneden. Een flinke portie adrenaline gegarandeerd! Snorkel- en duikliefhebbers genieten van een prachtige onderwaterwereld en de wind daagt kite-, wind- en golfsurfers uit. De excursiebureaus op het eiland zijn weer helemaal klaar om reizigers mee te nemen op prachtige tochten op een speedboot of catamaran.

0 replies on “Sint Maarten klaar voor het nieuwe jaar”