Scarlet-RF door Esteworld naar Nederland gehaald

Scarlet RF is een Amerikaans hi-tech systeem volgens de nieuwste technologie dat fractionele radiofrequentie (RF) direct en betrouwbaar in de onderste huidlagen levert. Het is ontwikkeld ter bestrijding van huidveroudering, rimpels, acnelittekens, grote poriën en striae. De pijnloze behandeling en het grote veiligheidsprofiel maken deze behandeling zeer populair. Verbetering en verstrakking van de huidtextuur is al duidelijk zichtbaar binnen enkele dagen na de Scarlet RF-behandeling. In tegenstelling tot andere RF-microneedles zendt de Scarlet radiofrequente energie uit over de hele lengte van de naald. Scarlet RF kent enorm veel voordelen, omdat het meer doet dan enkel een diep dermale stimulatie. Het verbetert ook de oppervlaktetextuur en verkleint de poriëngrootte aanzienlijk. \

Scarlet RF versus facelift

Scarlet RF is een non-chirurgische facelift en heeft daardoor absoluut voordelen ten opzichte van een facelift, die uiteraard veel ingrijpender is en een herstelperiode kent. De Scarlet behandeling moet echter wel voldoende resultaat op kunnen leveren; dit hangt af van leeftijd, huidkwaliteit en lifestyle. Oorspronkelijk ontworpen voor de behandeling van acnelittekens, blinkt Scarlet echt uit op het gebied van huidverstrakking! Het geeft duidelijk zichtbare verbetering in de liplijnen (lachlijnen), marionetlijnen (droopy mondhoeken) en midgezichtsverzakking. Het kan ook een aanzienlijke ooglift geven en een zekere mate van ooglidversteviging. In Amerika is de Scarlet RF gezichts- en halsbehandeling enorm populair onder celebrities.

Behandelprocedure

Tijdens de procedure wordt met een handinstrument een reeks van 25 gouden en zeer fijne naalden pijnloos in de huid gedreven door een speciaal ontworpen micromotor. De diepte van de naalden is ingesteld door de Scarlet RF-specialist en is afhankelijk van de locatie en de conditie van de huid. Elke naald met een elektrode straalt een vooraf geprogrammeerde hoeveelheid radiofrequente energie uit, die warmte brengt in de onderste huidlagen. Deze warmte veroorzaakt het remodelleren en produceren van collageen. Het heeft uiteraard enige tijd nodig voor uw lichaam om nieuw collageen aan te maken. Het uiteindelijke resultaat verschijnt geleidelijk, want de behandeling werkt nog 2 tot 6 maanden door na de laatste behandeling. Direct na de behandeling kan tijdelijke roodheid optreden; dit verschilt per persoon. U kunt uw normale activiteiten direct weer hervatten en de roodheid verdwijnt binnen enkele uren. De nazorg is ongecompliceerd en bestaat uit een eenvoudige moisturizer en overdag een goede zonnebrandcrème. Zon vermijden de eerste dagen na de behandeling wordt sterk aanbevolen.

Voor wie is het bedoeld?

De Scarlet RF-behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen van elke leeftijd die op zoek zijn naar een behandeling voor huidverstrakking en een liftend effect. Scarlet RF kan worden ingezet bij de behandeling van de dunner wordende of slappere huid met verouderingstekenen, rimpels en plooien in het gezicht en de hals, onregelmatige teint, vergrote poriën en acnelittekens.

Voor wie is het ongeschikt?

Wij kunnen u helaas niet behandelen bij de volgende contra-indicaties: zwangerschap en borstvoeding, oncologische ziekten, pacemaker, defibrillator of andere technische implantaten, ernstig verminderde functie van de endocriene klier (diabetes mellitus), dermatitis, psoriasis, acute herpes en sommige andere huidaandoeningen, bloedstollingsstoornis en inname van bloedverdunnende medicijnen. Het noodzakelijk om de inname van deze medicijnen op te schorten ten minste 10 dagen vóór de procedure.