Rotterdamse burgerspecialist lanceert eerste volledig plantaardige burger

Ter Marsch & Co viert vijfjarig bestaan met Nederlandse primeur, de introductie van een 100% plantaardige burger in samenwerking met ‘Moving Mountains’.

Ter Marsch & Co blijft ontwikkelen en speelt in op baanbrekende trends. Al eerder werd er een spraakmakende vegaburger aan het menu toegevoegd, nu is het tijd om een stap verder te gaan en die te voorzien van eigen(wijze) twist. Vanaf a.s. zaterdag 12 januari 2019​ is de ‘Natural Happiness’ bij Ter Marsch & Co in Rotterdam te proeven. Een 100% plantaardige burger ontwikkeld samen met het Britse ‘Moving Mountains’. Een specialist op plantaardig gebied en vindt in Ter Marsch & Co de allereerste Nederlandse partner. De burger is niet van een rundvleesburger te onderscheiden in kleur en textuur en sist zelfs op de grill.

Innoveren
‘Ook wij krijgen steeds vaker de vraag of onze burgers vega of zelfs vegan zijn,’ aldus Ter Marsch’ “burgermeester” Pim de Lange. ‘Als echte vleesliefhebbers was de introductie van onze vegaburger al een hele strijd, maar omdat deze zo goed ontvangen werd dook ons culinaire brein Olaf Oldenburg vervolgens in de wereld van de plantaardige voeding. ‘We wilden absoluut een burger creëren die niet van een rundvlees-burger te onderscheiden zou zijn qua kleur en textuur. Ik wilde hem horen sissen op de grill,’ aldus Oldenburg. De burger-patty van Moving Mountains bleek een schot in de roos en vormt de basis van de ‘Natural Happiness’, de allereerste plantaardige burger van Ter Marsch & Co.

Moving Mountains
Het Engelse bedrijf Moving Mountains is al zeventien jaar actief op het gebied van plantaardige voeding en streeft met de slogan“100% plant, 0% cow” naar een gezondere voedselketen.  In eigen land kregen hun burger-patties al  lovende kritieken van alle grote binnenlandse kranten tot National Geographic aan toe. De burger-patty die de basis vormt voor de ‘Natural Happiness’ bestaat uit plantaardige proteïnen, champignons, rode biet, kokosolie en verschillende kruiden en specerijen, waaromheen Ter Marsch & Co een burger ontwikkelde die menu-waardig is en waarbij je in één hap alle smaken proeft. Het is een combinatie geworden met voornamelijk Nederlandse ingrediënten als gepofte rode biet, honingtomaat van Looye, Zaanse grove mosterd, komkommer, Remekerkaas en een crumble van hazelnoot en boekweit. Dit alles tussen een brioche uit eigen bakkerij.

Over Ter Marsch & Co
Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. In maart 2016 opende de tweede locatie in hartje Amsterdam (deze is momenteel tot mei 2019 vanwege een grootschalige renovatie tijdelijk gesloten). Waarna tevens een eigen bakkerij met bakker Edwin Klaasen werd geopend. Tot het groeiende horeca-imperium behoren tevens restaurant de With, op de Rotterdamse Witte de Withstraat en een koffie- en lunchzaak in de Amsterdamse Kalverstraat.

Benieuwd naar de nieuwste plantaardige creatie? Hij is nu te proeven bij Ter Marsch & Co in Rotterdam in de Witte de Withstraat 70
0 replies on “Rotterdamse burgerspecialist lanceert eerste volledig plantaardige burger”