Recept: zoete aardappel met tapenade by Niven

Gedurende de hele maand juli is sterrenchef en Nederlands grootste groentekampioen Niven Kunz onze gastchef. Vandaag geeft hij zijn tweede recept afkomstig uit zijn nieuwe boek Groente! prijs: zoete aardappel met tapenade! Een smakelijke side dish tijdens een barbecue maar ook een origineel borrelhapje of tussendoortje.

INGREDIËNTEN (4 personen)

5 minuten bereidingstijd plus

60 minuten wachttijd

4 zoete aardappels

4 teentjes knoflook, fijngehakt

4 takjes tijm

olijfolie

350 g groene olijven zonder pit

1 teen knoflook

30 g geraspte Parmezaanse kaas

1 ansjovisfilet

50 g olijfolie

zure room

Extra: aluminiumfolie,

keukenmachine

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en leg er wat gehakte knoflook en een takje tijm op. Besprenkel met een scheutje olie en kruid met peper en zout. Pak de aardappels in en pof ze een uur in de oven.

Doe alle resterende ingrediënten met uitzondering van de zure room in de keukenmachine en hak tot een tapenade met middelgrove structuur. Snij de gepofte aardappels in dikke plakken. Serveer met een dot zure room en een lepel tapenade.

Voor wie niet een week wil wachten op Nivens volgende recept: het boek (verschenen bij Kosmos Uitgevers) kan via Bol.com voor € 24,99 hier besteld worden.