Duurzaam design van Mondaine: milieuvriendelijk en erg stijlvol

Essence

Mondaine combineert design met duurzaamheid. De Essence-collectie is ontwikkeld met milieuvriendelijke materialen: ricinusolie voor de horlogekast, natuurlijk rubber voor de horlogeband en gerecyclede PET-flessen voor de verpakking. Maar liefst 71% van het horloge is geproduceerd met eerder gebruikte materialen. De verpakking is daarnaast ook te gebruiken als telefoonhoesje. Deze milieuvriendelijke ontwikkeling maakt de collectie niet alleen erg stijlvol, maar ook zeer attent voor de wereld waar wij in leven. Mondaine sluit zich aan bij het groeiende verlangen om klimaatverandering tegen te gaan.

Door verder te gaan met de iconische SBB-wijzerplaat, gebaseerd op de officiële stationsklok van de Zwitserse spoorwegen, is de Essence-collectie duidelijk herkenbaar als Mondaine. Dit komt door de gemakkelijk leesbare wijzerplaat, de kenmerkende wijzers en de beroemde rode secondewijzer. De collectie is verkrijgbaar in twee kleurvarianten: de klassieker met witte wijzerplaat met zwarte wijzers en de zwarte wijzerplaat met witte wijzers.


Het materiaal

Het materiaal dat wordt gebruikt voor de horlogekast is een polyamide dat gedeeltelijk bestaat uit eerder gebruikte materialen. Het bio-gebaseerde sebacinezuur, dat wordt gebruikt voor de productie van polyamide, is afkomstig van de ricinusplant. De ricinusplant wordt voornamelijk gekweekt door kleine boeren in de tropen en subtropen. De ricinusolie wordt gewonnen uit de zaden die verder worden verwerkt als een bioplastic dat is gebruikt voor de Essence-modellen. In vergelijking met andere horlogemerken wordt meer dan 70% minder plastic in de horlogekast gebruikt: 40% is gemaakt van de ricinusplant en 30% is glas. Met deze duurzame collectie laat Mondaine zien niet alleen gefascineerd te zijn door design. De Essence-modellen zijn geproduceerd binnen de standaard van Swiss Made horloges en dat met een prijs die voor iedereen toegankelijk is. Alle Essence modellen zijn verkrijgbaar voor € 169,-

Mondaine

The Official Swiss Railways Watch. Swiss-made collectie gebaseerd op het design van de officiële stationsklok van de Zwitserse spoorwegen. Een designklassieker met een unieke wijzerplaat en de wereldberoemde rode secondewijzer met bolletje. Herkenbaar uit duizenden.

W: mondaine.nl

0 replies on “Duurzaam design van Mondaine: milieuvriendelijk en erg stijlvol”