Mogen we alvast plannen? 6 zalige staycations

Na weken noodgedwongen pas op de plaats gemaakt te moeten hebben, kijken we reikhalzend uit naar het moment dat we weer op pad mogen. De reis hoeft niet eens lang te zijn of naar verre en exotische oorden te voeren; een verandering van uitzicht en omgeving klinkt ons al als muziek in de oren. Zes hotels op eigen bodem die voor ons sowieso in de categorie droombestemmingen vallen.

Pulitzer Amsterdam, Amsterdam

Uitgerekend in het jubileumjaar beleeft Pulitzer Amsterdam de zwaarste tijd in het vijftigjarig bestaan. Maar ook al zijn de feestelijkheden momenteel opgeschort, er blijven meer dan genoeg redenen over voor een bezoek aan dit uit 25 grachtenpanden bestaande vijfsterrenhotel, waar designer Jaccu Strauss heden en verleden op magistrale wijze liet samensmelten. Niet alleen heeft het als enige hotel uit Nederland een plek op Condé Nast Travelers The Gold List 2020 weten te bemachtigen, eerder werd het al opgenomen in de “Top 15 Best Hotels in Europe” van de Fodor’s Travel Awards 2020 en werd Pulitzer’s Bar door Gault&Millau benoemd tot “Cocktailbar van het Jaar 2020”.

Kamers vanaf €365 p.n. Voor reserveringen klik hier.

The Collector, Den Haag 

SLOK Hospitality Group opende afgelopen december, midden in het bruisende centrum van Den Haag, The Collector. Achter acht monumentale gevels aan de Haagsche Bluf gaat een hotel met 57 kamers schuil, voorzien van artworks van kunstenares Julie Gondoin, waar je belevenissen kunt delen met andere gasten, kunt brainstormen met collega’s, of na een heerlijke ochtend in de stad kunt aanschuiven voor een goede lunch. Met de introductie van dit nieuwe luxe lifestyle hotel – vol innovatief design, met een unieke service en een bijzondere horecagelegenheid – krijgt het hospitality-aanbod in de hofstad een flinke scheut energie. Daarnaast vind je in het hotel bijzondere tentoongestelde collecties, waar zowel historische items als de merkwaardigste moderne kunstobjecten te bewonderen zijn.

Hotel Mooirivier, Dalfsen

Op zoek naar ontspanning, rust en genieten van elkaar? Hotel Mooirivier in Dalfsen is precies wat een mens nodig heeft. Gelegen aan de Vecht, met uitzicht over uitgestrekte landerijen met paarden en watervogels en niets dan frisse lucht en ruimte tussen hemel en aarde, is rust hier een gegeven. Voeg hier smaakvol design, het mooiste terras van het Vechtdal, een uitstekend restaurant en uitgebreid ontbijtbuffet met lokale en biologische lekkernijen aan toe – de F&B manager kreeg niet voor niets de prijs voor Best F&B van Entree Magazine uitgereikt – en je bent verzekerd van een topverblijf! Voor een extra romantisch verwenweekend kun je niet alleen de Loft & Spa Suite met eigen sauna, maar ook het Engagement-Moon arrangement boeken. Perfect om een trouwdag of ander bijzonder moment te vieren!

Kamers vanaf € 99 p.n. Voor reserveringen klik hier.

Het Roode Koper, Ermelo 

Gelegen in de bosrijke omgeving van Ermelo, midden op de Veluwe, bevindt zich het ruim 100 jaar oude landgoed Het Roode Koper. Verspreid over het bosrijke terrein bevinden zich verschillende monumentale gebouwen met in totaal 32 hotelkamers, diverse tuinen, tennisbaan, manege, privévilla en zwembad met bar en tweede restaurant The Poolhouse. Qua culinaire geneugten zit het hier sowieso meer dan snor. Niet alleen prijkt er al vijf jaar een Michelinster achter de naam van chef-kok Dennis van den Beld, maar hij won met zijn team begin dit jaar nog de felbegeerde Hanos Gouden Koksmuts 2020. Overigens kunnen niet alleen de gasten van Het Roode Koper genieten van The Poolhouse; het familiehotel wil ook graag een alternatief bieden aan mensen uit de wijde omgeving, die op zoek zijn naar een dagje ontspanning aan het water. Het Roode Koper is lid van Relais & Chateaux, wat boekdelen spreekt over het hoge serviceniveau en de gastvrijheid.

Kamers vanaf € 235 p.n. Voor reserveringen klik hier.

The Slaak Rotterdam, Rotterdam

Afgelopen oktober opende The Slaak Rotterdam, a Tribute Portfolio Hotel by Marriot de deuren in het monumentale Slaakhuys in Kralingen. Aan het hotel is ruim twee jaar gebouwd en het resultaat mag er zijn. Het retro-vijftiger jaren interieur – het is alsof je de set van Mad Men op loopt – is niet alleen een stijlkeuze, maar verwijst naar de historie van het gebouw. De geschiedenis van The Slaak Rotterdam begon enkele eeuwen geleden. Dit culturele erfgoed is verweven met de invloedrijkste Nederlandse architecten H.P. Berlage en Jo Vegter en met het desastreuze bombardement tijdens WO II. Deze voormalige drukkerij van verzetskrant Het Vrije Volk beleeft een glorieuze revival als design boutique hotel met 74 ruime kamers, restaurant en bar Didot34, twee vergaderruimtes en fitness Studio34. Gasten kunnen hier de charmes van de jaren ‘50 ervaren in combinatie met al het hedendaagse comfort.

Kamers vanaf € 139 p.n. Voor reserveringen klik hier.

De L’Europe Amsterdam, Amsterdam
Vorig jaar is begonnen met de grootscheepse renovatie en het complete redesign van De L’Europe, waarvoor het luxehotel de getalenteerde Amsterdamse interieurdesignstudio Nicemakers in de arm heeft genomen. Kamers, suites, het terras, het met een Michelinster bekroonde restaurant Bord’Eau en de met een Bib Gourmand bekroonde Hoofdstad Brasserie krijgen stuk voor stuk een nieuwe look. Ook al zal de officiële heropening vermoedelijk nog even op zich laten wachten, enkele ruimtes waren ondertussen al voltooid en in gebruik genomen, waaronder meest recent ’t Huys: een nieuwe vleugel waar diverse conceptstores, onder andere in samenwerking met MENDO en The Wunderkammer, openen. Ook een nieuwe trattoria, Graziella, waar gasten welkom zijn voor een bord heel goede verse pasta en een goed glas wijn, is al geopend. De L’Europe zal een opvallende nieuwe locatie worden, waar zowel toeristen als Amsterdammers graag zullen vertoeven. De L’Europe is lid van Leading Hotels of the World.

Kamers vanaf € 527 p.n. Voor reserveringen klik hier.

 

 

0 replies on “Mogen we alvast plannen? 6 zalige staycations”