Met gemak een ecodak

Een ecodak heeft veel voordelen. Het zorgt voor isolatie, vangt fijnstof af, breekt CO2 af en voorkomt overbelasting van het waterafvoersysteem. Veel gemeenten geven daarom subsidie op ecodaken. Daarnaast is een groen dak vooral ook mooi.

Mobiroof is een innovatief systeem van sedumcassettes die je simpelweg op het dak legt. Het systeem is geschikt voor bijna elk plat dak en daken met een helling tot 10 graden, zonder dat je aanvullende maatregelen hoeft te treffen. De cassettes (54 x 54 x 9 cm) zijn gemaakt van hergebruikte kunststofmaterialen en klik je eenvoudig aan elkaar. Eventuele ‘restruimtes’ langs de randen werk je ook snel weg, bijvoorbeeld met grind.

Kleur

De Mobiroof-cassettes zijn begroeid met vier tot zes verschillende soorten sedum. Deze plantenmix zorgt voor mooie kleuren gedurende het hele jaar: van natuurlijk groen in het vroege voorjaar tot een kleurrijk zomers bloementapijt en prachtige herfsttinten in het najaar. De oersterke planten halen voeding en vocht uit de cassettes, die gevuld zijn met een speciaal substraat voor de opslag van regenwater. Sedumbeplanting is zeer geschikt voor daken, want het heeft nauwelijks verzorging nodig en kan goed tegen droge periodes. Het onderhoud beperkt zich tot één snoeibeurt per jaar en een lichte bemesting in het voorjaar. Exclusief verkrijgbaar bij Mobilane-dealers. Prijs per cassette: € 20,50.

W: mobilane.com