Ludieke stunt van Kruidvat

Kruidvat gelooft sterk dat exclusiviteit niet duur hoeft te zijn. Om dit te bewijzen lanceerde de drogisterijketen zijn eigen beautycollectie onder een andere naam. Het exclusieve Udäv Krit werd gepitcht als hét nieuwe exclusieve vegan beauty brand, inclusief eigen website, webshop, ambassadeurs en pop-up store. Al die tijd bleek het om de nieuwe Kruidvat beautyproducten te draaien… 

KRUIDVATS SECRET
Voor het exclusieve Udäv Krit liet Kruidvat zich inspireren door andere merken uit de beautyindustrie. Zo voerden ze een uitgebreide marketing- en social mediacampagne om een zo exclusief mogelijke merkbeleving te creëren. Alleen de oplettende fans konden wellicht een link maken tussen het exclusieve Udäv Krit en Kruidvat. De letters van Udäv Krit zijn namelijk een anagram van Kruidvat. Maar de belangrijkste boodschap zit in de producten zelfBuiten de naam en de voordelige prijs zijn er geen verschillen. Alle producten zijn 100% vegan en garanderen kwaliteit.

“Nog te vaak kijken consumenten enkel en alleen naar het imago van een merk of product. Kruidvat bewijst met deze nieuwe collectie dat er geen duur prijskaartje hoeft te hangen aan mooie en kwalitatieve producten,” aldus Brenda Smith, Directeur Marketing Kruidvat. 

Meer impact, minder ingewikkeld
De nieuwe Kruidvat beautycollectie is gebaseerd op de uitdagingen die consumenten tegenkomen in hun dagelijkse beautyroutine. Dit werd tevens bevestigd door consumentenonderzoek in Vlaanderen en Nederland. Zo bleek dat bijna de helft van de vrouwen niet weet welke beautyproducten ze nodig heeft en hoe deze producten gebruikt moeten worden. Ook werd duidelijk dat 46% van de vrouwen ‘s morgens minder dan 5 minuten kwijt is aan haar make-up. 50% tussen de 5 en 15 minuten, en slechts 4% besteedt meer dan 15 minuten aan haar make-up.

Het resultaat: een eigen beautycollectie. Als beautymerk wil Kruidvat ieders beautyroutine meer impact geven met zo min mogelijk stappen. Waarom 10 producten gebruiken als 5 producten ook voldoende zijn? Kruidvat wil dat je je goed voelt en het beste uit jezelf haalt, zonder dat consumenten zich overweldigd voelen door de hoeveelheid aan beautyproducten of de prijs hiervan.

De producten van Kruidvat make-up zijn kwalitatief, 100% vegan en ontwikkeld met oog voor detail. Van primers en eye essentials tot eyebrow pens en mascara’s, vanaf €2,79 tot €5,99. Het assortiment Kruidvat make-up wordt exclusief bij Kruidvat verkocht en is in alle winkels (vanaf 17 maart) en online (vanaf 11 maart) verkrijgbaar. Ontdek alle beauty heroes  vanaf 11 maart hier!

0 replies on “Ludieke stunt van Kruidvat”