Kleur in zijn mooiste vorm

Kleur is key voor een persoonlijk interieur. Het creëert sfeer in een ruimte. Warme kleuren zorgen voor een knus gevoel en lichte kleuren zorgen voor een rustig en ruimtelijk effect. Ook in de badkamer gebruiken we steeds meer kleuraccenten en dat zorgt voor bijzondere creaties. Vroeger werden badkamers standaard uitgevoerd werden in wit en grijs tinten met standaard vormen; in de badkamer van dít moment zien we veel mix en match met kleuren, vormen en materialen. Op die manier wordt jouw unieke badkamer gecreëerd. 

Artis Sage Green

Spelen met kleuren 

Het kleurenconcept van de wastafelcollectie Artis van Villeroy & Boch is een mooi voorbeeld van het nieuwe kleurgebruik. Dit kleurenconcept is ontworpen door de Duits-Deense ontwerpster Gesa Hansen. Volgens deze designer zorgt kleur voor emotie en sfeer. Het is de perfecte manier om je individualiteit te uiten. Dit jaar heeft Gesa Hansen 4 nieuwe kleuren ontwikkeld voor de Artis collectie van Villeroy & Boch: Indian Summer, Sage Green, Rust en Bordeaux. 

Artis Rust

Contrastgebruik

Kleuren kunnen op diverse manieren gecombineerd worden. Zo kunnen kleuren ton-sur-ton gemixt worden. Hiermee bedoelen we dat er een combinatie gemaakt wordt van ‘tonen’ in dezelfde kleur. Maar we zien ook combinaties van verschillende harmonieuze kleuren. Bij de echte trendsetters zien we zelfs felle contrasterende kleuren. Door gebruik te maken van contrasterende kleuren worden beide kleuren versterkt en komen ze nog beter tot hun recht. Denk aan Indian Summer, een opvallende gele tint, samen met mat zwart. 

Oase van rust

De badkamer is een ruimte waar mensen komen om zich op te frissen en te ontspannen. Het is belangrijk dat je je hier prettig voelt. Houd je van een tijdloze sfeer, dan kun je dit bereiken door frisse, lichte kleuren toe te passen. Vooral blauw doet het goed in de badkamer; het is een neutrale tint en staat voor rust en zekerheid. En gecombineerd met hout en wit creëer je eenvoudig een Scandinavische, moderne stijl.

Natuurlijk is wit ook nog steeds de perfecte kleur als je een gevoel van rust en hygiëne wilt creëren. Wit is tijdloos. Naast de witte wastafels en baden, zijn er dit jaar ook mooie matte uitvoeringen. Deze geven de badkamer net even een modernere uitstraling.

0 replies on “Kleur in zijn mooiste vorm”