Clean & vegan skincare uit Japan

Het clean beautymerk IRÉN Skin biedt met een collectie van zeven serums die onderling gemixt kunnen worden, een revolutionaire nieuwe kijk op de traditionele Japanse skincare filosofie.

Gericht op specifieke behoeften

Niet het huidtype, maar de huidconditie is voor IRÉN Skin het uitgangspunt. De filosofie hierachter is dat  factoren zoals hormonen, stress, klimaat, enzovoorts, invloed hebben op de huid en de huidconditie hierdoor fluctueert. Dit maakt het zeer wenselijk om door producten te kunnen mixen en matchen, snel in te kunnen springen op de veranderende huidbehoeften. De serums van IRÉN Skin zijn om die reden gericht op specifieke “skin concerns”, ze bevatten de hoogst mogelijk concentraties actieve stoffen en zijn onderling te combineren. Acne gaat bijvoorbeeld vaak gepaard met roodheid en verstopte poriën. Drie issues waarvoor IRÉN aparte serums ontwikkelde die onderling te mixen zijn, maar ook als stand alone product te gebruiken zijn. En ook een verouderende huid heeft meerdere “concerns” – zoals verslapping, hyperpigmentatie en droogte.

ZipLock Encapsulation™

Het oorspronkelijke idee was serums te ontwikkelen voor de zeven meest voorkomende huidproblemen en door die onderling te combineren tot de beste resultaten te komen. Alleen, zo ontdekte Chen, heffen bepaalde ingrediënten elkaars werking op zodra ze gemixt worden. Zo ontstond het idee voor de unieke ZipLock Encapsulation™. Een technologie waarbij werkzame stoffen ingekapseld worden zodat verschillende serums tegelijk aangebracht kunnen worden zonder elkaars effectiviteit te beïnvloeden.

Clean, vegan & transparant

Een lijn om blind op te kunnen vertrouwen, zonder schadelijke chemische- en geurstoffen en BPA, met krachtige superfruits in de hoofdrol. Álle eigenschappen en ingrediënten worden openlijk gedeeld via de QR-code op de verpakking. Deze linkt via de camera in de smartphone direct naar een compleet productdossier in begrijpelijke woorden. Meer dan 2000 veel in cosmetica voorkomende ingrediënten staan op de IRÉN blacklist: stoffen die bewezen schade kunnen toebrengen aan de gezondheid, of die mogelijk schadelijk zijn voor de huid. De zeven absolute no-no’s zijn: formaldehyde, uitdrogende alcohol, ftalaten, SLE/SLES, parabenen, triclosan en geurstoffen.

Traditie & innovatie 

De serums zijn verrijkt met natuurlijke superfruit extracten en vrij van alcohol, parabenen en siliconen. Ze passen naadloos in ieder huidverzorgingsritueel, na reiniging en lotion en voor de gebruikelijke dag- of nachtverzorging. Ieder serum heeft één dominante eigenschap en dankzij de unieke ZipLock Encapsulation™ kunnen maximaal drie serums tegelijk gebruikt worden. Dus traditionele Japanse layering, maar dan in één snelle stap.

Zeven serums voor 35 unieke combinaties:

  • Forever Young Anti-aging Serum (o.a. gojibes- en cassave-extract) tekenen van veroudering
  • Glow-Getter Renewal Serum (o.a. pompoenextract en 5% glycolzuur) doffe huid
  • Star Light Brightening Serum (o.a. yuzu- extract en 5% niacinamide) overpigmentatie
  • Keep Calm Soothing Serum (o.a. avocado- en aloë vera-extract) roodheid, irritatie, gevoeligheid
  • Quench Up Hydrating Serum (o.a. bosbessenextract en hyaluronzuur) vochtarme huid
  • Clearer Days Anti-Blemish Serum (o.a. mangosteenextract en 8% niacinamide) acne, overmatige talgproductie
  • Skin Reboot Antioxidant Serum (o.a. rode biet extract en astaxanthine) beschadigde, doffe huid

IRÉN Skin serums zijn vanaf 29 oktober 2020 verkrijgbaar via sterrerosebeauty.com voor € 33 (15 ml).

Over SterreRoseBeauty.com

SterreRoseBeauty.com is sinds 2019 het Nederlandse platform voor Japanse beauty dat inmiddels clientèle uit heel Europa trekt. Het afgelopen jaar werden al meerdere Japanse merken toegevoegd aan de collectie, waaronder Cokon Lab en Kohchosa Kosuga. Op 29 oktober is de re-launch van sterrerosebeauty.com. De site heeft een complete make-over gekregen, met verbeterde gebruikerservaring, nieuwe functionaliteiten en nog mooiere vormgeving.