Hotel Scheepskameel: een ouderwets avondje uit

Nu het kabinet voor veel branches enige verlichting van de coronarestricties heeft aangekondigd, kunnen we ons voorzichtig weer verheugen op een avondje uit of een overnachting in een fijn hotel. Voor wie dit weekend (hallo, Moederdag!) nog een romantisch diner + overnachting  wil realiseren wordt in Hotel Scheepskameel op zijn of haar wenken bediend.

Otto Nan van Hotel The Exchange en Pieter Smits van restaurant Scheepskameel sloegen de handen ineen en maken het gasten mogelijk een overnachting in Hotel The Exchange te boeken waarbij deze een tweede kamer voor een privé-diner van Scheepskameel gratis krijgen. Hotel Scheepskameel opent aanstaande vrijdag (8 mei) al haar deuren voor genodigden en snelle gasten.

Alle gasten gaan een avondje uit, maar blijven binnen
Hotel Scheepskameel is niet groot, er is dus maar beperkt plek per avond. Maximaal de helft van Hotel The Exchange wordt getransformeerd tot private dinner spaces: mooi aangeklede kamers met één romantisch gedekte tafel voor twee: het decor voor een onvergetelijk diner. Het voor-, hoofd- én nagerecht wordt op het door de gasten gewenste moment tot aan de diner-kamer gebracht. Er is een uitgebreide selectie Duitse wijnen van Scheepskameel te bestellen en natuurlijk worden ook de onvolprezen madeleines met sabayonroom geserveerd bij de koffie. Na het eten is het niet ver lopen naar de slaapkamer, waar men als vanouds wegdroomt in fashion en wakker wordt in stijl. In de ochtend krijgen gasten een kakelvers ontbijtje op bed.

Verantwoordelijk en voorzichtig, maar wel met plezier
De bedrijven van restauranthouders en hoteliers zijn door Covid-19 plots in extreem moeilijke tijden terecht gekomen. Zonder te willen ontkennen dat het brede maatschappelijke belang voor alles gaat, zoeken ze naar manieren om tegelijkertijd om met lol en plezier hun bedrijven levend te houden. Door afstand houden, een lage bezetting en natuurlijk wassen, wassen, wassen, wassen blijven de medewerkers aan het werk én kunnen ze gasten blij maken.

(On)belangrijke details
Ook aan muziek is gedacht! Er is een eenvoudig te activeren bluetooth-boxje in de kamers aanwezig en vanzelfsprekend een bijpassende playlist. Bloemen zijn er ook, en voor gasten die willen uitpakken kunnen XXL bossen verzorgd worden. Massages en knipbeurten kunnen worden bijbesteld. En natuurlijk is er (tegen meerprijs) heel veel chocolade!

Klik hier een van de driesterren kamers van Hotel Scheepskameel te boeken en selecteer het Hotel Scheepkameel arrangement bij de extra’s.

Het ‘Hotel Scheepskameel’-pakket voor twee personen is inclusief:
– Gratis extra kamer voor diner
– 3 gangen-menu van Scheepskameel
– Ontbijtmenu van Café Stock

Hotel The Exchange is het eerste en enige fashion hotel ter wereld met kamers van 1 tot 5 sterren. Met ‘rooms dressed like models’ komen fashion en design op spectaculaire wijze samen in kamers ontworpen door jonge modeontwerpers van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) en MAISON the FAUX. Vanuit het hotel bezien, transformeert het Damrak van ‘rode loper’ tot de meest trendsettende catwalk van Amsterdam. Hotel The Exchange is een initiatief van Suzanne Oxenaar, Otto Nan en Gerrit Groen, oprichters van o.a. SWEETS hotel.

Drie heren van Rijsel hebben samen met chef-kok Tijs Jeurissen in mei 2016 de deuren van Scheepskameel op het Marineterrein in Amsterdam geopend. Scheepskameel presenteert een regelmatig wisselende menukaart waarin klassieke Europese bereidingen met veel aandacht voor het hoofdingrediënt de leidraad vormen. Denk aan rauwe vis, groenten van de barbecue, gebraad met klassieke sauzen en ambachtelijke kazen. Heldere, frisse en herkenbare smaken. De uitgebreide wijnkaart bestaat uitsluitend uit Duitse wijnen. Een unicum in Amsterdam.

0 replies on “Hotel Scheepskameel: een ouderwets avondje uit”