Het Van Abbemuseum heropent met expo van Yael Davids

Yael_Davids, A_Reading that Loves. A Physical Act, 2017. Foto Emile_Ouroumov

Op dinsdag 2 juni om 11 uur heropent het Van Abbemuseum de deuren voor publiek. Er zijn voorzorgsmaatregelen getroffen zodat iedereen het museum veilig, rustig en comfortabel kan bezoeken. Om bezoekersstromen te reguleren en wachtrijen te voorkomen zijn tickets alleen vooraf online verkrijgbaar. De aankomst van bezoekers wordt met time slots over het uur verspreid, eenmaal binnen geldt er geen eindtijd. De kaartverkoop is gestart op vanabbemuseum.nl/tickets.

Voorzorgsmaatregelen
Ook in het museum zelf zijn extra maatregelen getroffen. Zo is er een maximum aantal bezoekers per ruimte vastgesteld en is er op sommige plekken in het museum sprake van een vaste looproute. Voor zowel het publiek als de medewerkers zijn hygiënemaatregelen getroffen. Bezoekers worden gevraagd om afstand te houden en om in het geval van klachten thuis te blijven. Ook is er voorlopig een gescheiden ingang (Bilderdijklaan) en uitgang. Hier de voorzorgsmaatregelen op een rijtje.

Yael Davids: A Daily Practice
De heropening van het museum valt samen met de opening van de eerste grootschalige tentoonstelling van performancekunstenaar Yael Davids. ‘Ik benader het gebouw van het Van Abbemuseum als lichaam. De verschillende delen van de tentoonstelling, zoals de meterslange textielinstallatie, de verschillende bruiklenen en de collectiestukken, functioneren als ruggengraat, ledematen en ingewanden.’ In Yael Davids: A Daily Practice is, verspreid over tien zalen, een selectie te zien van Davids’ eigen werk gecombineerd met kunst van o.a. Hilma af Klint, Lee Lozano, Adrian Piper en Nasreen Mohamedi. Een aantal van deze werken is niet eerder in Nederland getoond. Het programma van bewegingslessen en demonstraties is voorlopig uitgesteld